avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizitare minor de catre bunici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizitare minor de catre bunici

daca imi poate oferi cineva o parere, as fi recunoscatoare.
. A si B au trait in concubinaj mai multi ani, timp in care au facut un copil, recunoscut de B. A si B s-au despartit si A a luat copilul cu ea. B a intrat in depresie ca nu isi poate vedea copilul, iar fratele si mama lui B vor sa faca ceva ca sa ii aduca copilul sa il vada doar. Ce pot face acestia? si intr-un timp scurt...#-o
Ba si pe codul civil. ar fi art 494
Parintii sau reprezentantii legali ai copilului pot, numai in baza unor motive temeinice, sa impiedice corespondenta si legaturile personale ale copilului in varsta de pana la 14 ani. Neintelegerile se solutioneaza de catre instanta de tutela, cu ascultarea copilului, in conditiile art. 264.

Ar putea pe calea ordonantei , avand in vedere ce ati zis legat de vizita in tara a bunicii.
Totusi , o discutie cu mama in prealabil, n-ar ajuta, credeti ca nu v-ati intelege ?
mama este de neinduplecat...dar totusi, vom incerca sa luam legatura cu ea...multumesc tare mult!
Autoritatea e comuna daca in instanta nu s-a stabilit nimic pana acum; pe tata mai bine l-ar ajuta un psiholog, ca nu vad sa-i faca un amar de bine copilului sa-si vada un parinte deprimat si chiar tatalui ar putea sa-i fie mai rau vazand ce pierde...

Ordonanta e o procedura mai rapida, insa nu stiu ce inseamna "scurta perioada de timp", caci ordonanta nu dureaza doar o scurta perioada de timp pana la rezolvare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relaþia bunicilor cu nepoþii în urma divorþului BunicaMP BunicaMP În cazul divorţului în cadrul unei familii cu copii există reglementări juridice referitor la relaţia bunicilor cu nepoţii? (vezi toată discuția)
Buna ziua! va solicit un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: ... Maria MM. Maria MM. Buna ziua! Va solicit un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: fratele meu este in proces divort si stabilirea programului de vizita pentru fiica sa minora ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sora mea se confrunta cu o problema a carei rezolvare ... Lucica Dinache Lucica Dinache Buna seara, Sora mea se confrunta cu o problema a carei rezolvare va rugam sa ne ajutati sa o gasim.In urma decesului fiului sau au ramas un minor de 11 ani ... (vezi toată discuția)