avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis pe un drum public - consecinte, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis pe un drum public - consecinte, necesitate asigurare aparare

Buna ziua,as avea si eu nevoie de ajutorul vostru intr-o problema.
Intr-o seara venind de la lucru cu masina am fost oprit de radar.Eu nu posed permis de conducere si nici nu am posedat pentru nici o categorie.Am fost dus la rutiera jud.Timis si mi s-a luat declaratie.Am recunoscut in declaratie ca am condus fara permis de conducere pe un drum public,am semnat si declaratia agentului de circulatie in care scria acelasi lucru si am fost trimis acasa.Acum pe mine ma intereseaza ce se va intampla legat de pedeapsa si cat timp nu voi putea da de carnet.
In momentul respectiv eu eram in scoala de soferi am scris si in declaratie acest lucru.Ei m-au oprit pentru viteza langa un sat deci eram inafara orasului dar in nici o declaratie nu scrie viteza sau faptul ca de aceea m-au oprit.Exista si un martor(coleg de munca)si el a dat declaratie dar a mentionat ca nu stia ca nu am carnet.
Imi puteti spune va rog care sunt consecintele find la prima abatere fara antecedente penale(cazier curat) si ce pedeapsa voi primi?De asemenea mi-au spus ca voi primi o citatie acasa si voi fi chemat la ei,eu ma gandeam ca nu am nevoie de avocat pentru ca oricum nu prea mai pot face mare lucru si nici resurse financiare.
Evenimentul a avut loc in data de 18.03.2013 si inca nu am primit nimic acasa nici macar instintarea ca nu mai pot sustine examenul teoretic programat in data de 05.04.2013.Va multumesc
Acum am inteles, deci eu teoretic pot sustine examenul teoretic si pot da si orasul.il iau si am carnetul,daca ajung in instanta se va anula dar daca nu se ajunge in instanta si voi primi doar amenda administrativa ce se intampla?pot conduce?
Si cea mai mare intrebare: cum fac sa nu se ajunga in instanta si sa primesc doar amenda?bineinteles ca cel mai ok ar fi sa primesc doar amenda daca asta inseamna ca mai pot lua carnetul.de asemenea banuiesc ca sunteti avocat imi puteti spune la ce pret as ajunge daca platesc un avocat?
Va multumesc.
Buna ziua..am patit si eu acelasi lucru..am fost prins conducand un moped fara a detine un permis auto si fara ca mopedul sa fie inregsitrat, in data de 09.08.2013. in luna decembrie 2013 am primit o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicare a unei sanctiuni cu caracter administrativ...cu o amenda in valoare de 1000 lei + taxe judiciare de 100 lei. As vrea sa stiu de ce nu am primit amenda pe loc...si am primito dupa 3 luni.
Nu aveati cum sa primiti pe loc amenda administrativa :D, ati avut un dosar penal si doar procurorul putea dispune înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art. 91 din Codul penal, practic este un act de clementa, fiti multumit ca nu ati fost trimis in judecata si condamnat.
Buna ziua! Inainte de a ma judeca, as dori niste raspunsuri, referitoare la conducerea fara permis! Azi 13.06.2014 m`a oprit un echipaj, am recunoscut ca nu am permis,am scris o declaratie, mi`au dat drumul, si atat! Nici o copie dupa procesul verbal, nimic! Trebuie sa astept o citatie pt audienta, dar trebuie sa si plec in perioada asta! Intrebarile sunt urmatoarele: 1.Cam in cat timp ajunge o citatie de la tribunal in sect. 3? 2. Prima abatere, am facut de cateva ori scoala (4 ori) dar nu am dat niciodata de permis, condus pe o portiune de 3-4 km pe Splaiul Unirii masina personala - La ce trebuie sa ma astept din partea judecatorului - In cel mai rau caz am aflat, pedeapsa cu executare, dar alte cazuri?? Imi dau seama, ca nu puteti sa`mi spuneti exact pedeapsa, dar din experienta dvs... Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2014
DjBenny, utilizator
O sa fiti chemat la politie si parchet in faza de urmarire penala, ulterior, daca veti fi trimis in judecata veti fi citat de instanta.

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis - examen auto peste o saptamana - pedepse asuramyx asuramyx Astazi am fost oprit de catre politia rurala in timp ce conduceam masina tatalui meu,cu el in dreapta mea, pe un drum judetean,care este foarte putin ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat mihaigabi mihaigabi Salutare tuturor, am si eu câteva întrebări. In Octombrie mi-a fost suspendat permisul pentru viteza... In Noiembrie, la aproximativ 2 saptamâni de la ... (vezi toată discuția)
Prins conducand fara permis ku990 ku990 Am fost prins conducand fara permis, am fost eu si un prieten cu permis cand am fost oprit de politie . M-am inteles cat de cat bine cu politisti, m-au pus sa ... (vezi toată discuția)