avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cine trebuie sa plateasca CAS ? Se achita dupa ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cine trebuie sa plateasca CAS ? Se achita dupa persoana fizica sau juridica ?

Buna ziua 1
As dori sa aflu cine este obligat sa plateasca CAS ,persoana fizca sau juridica ! Am o Intr. Ind. si totodata sunt is angajat la o alta firma cu contract de munca inregistrata ,dar am si pe I.I o activitate oarecare .. Anul in curs am primit de la AFP local Decizia de impunere unde este inclusa si o suma cu titlu de CAS ca obligatie de plata pe langa impozitul datorat . Sunt nedumerit pentru ca asa stiam ca CAS-ul se achita in calitate de pers. fizica si dupa remuneratie cuvenita in urma unui contract de munca . Asta nu inseamna dubla impunere de plata a CAS-ului dat fiind faptul ca dupa indemnizatie deja o platesc !? Va rog cu stima indrumati-ma ce sa fac !

Cu respect
ca II avetiobligata la plata impozitului pe venit si-a contributiilor la sanatate (CASS)
nu aveti obligata sa platiti contributii sociale la pensii (CAS) daca aveti contract de munca insa aveti aceasta optiune
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
georgeenciu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine si in ce calitate trebuie sa plateasca cass ? Tassaly Tassaly Buna ziua ! As dori sa aflu cine este obligat sa plateasca CASS ,persoana fizca sau juridica ! Am o Intr. Ind. si totodata sunt is angajat la o alta firma cu ... (vezi toată discuția)
Plata cas la anaf cu declaratia unica forumistul forumistul Am profit de 40000 lei pe tot anul fiscal din vanzarea de actiuni pe bursa de valori. Am contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii Suma asigurata e ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma srl LegendKiller0507 LegendKiller0507 Buna ziua, am o nedumerire legata de infiintarea unei firme SRL . Firma va oferi servicii de hosting. M-ar interesa cat as plati pe luna toate platile ( CAS, ... (vezi toată discuția)