avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie la politie - cod galben, imposibilitate de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie la politie - cod galben, imposibilitate de prezentare, consecinte

Buna ziua,
Am fost citat la departamentul fraude de politia din giurgiu.
Este cod galben nu se poate circula ba mai mult am si probleme financiare si nu ma pot deplasa in Giurgiu la citatie.
politistul de acolo nu vrea sa vorbeasca cu cineva de la politia din orasul meu care este la 350 km departare.
Ce pot face?
Eu am niste documente care demonstreaza ca nu sunt implicat in nimic (este vorba de o frauda) si de asemenea am facut o declaratie cu ceea ce s-a intamplat defapt.
Am trimis in cursul zilei de azi acele documente precum si declaratia prin posta cu confirmare de primire,la ce sa ma astept de acum ?
Mentionez inca o data ca nu am posibilitatea de a ajunge la politia din giurgiu.
ce ma sfatuiti?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: lavin12 , utilizator 16:55, 27 Martie 2013
luati legatura cu cei de la politie si explicati-le de ce nu puteti ajunge. chiar daca ei nu vor sa inteleaga, dvs nu sunteti obligat sa va prezentati si cercetarile pot continua in lipsa dvs. dar, avand in vedere modalitatile de efectuare a cercetarii penale de catre politisti, ar fi totusi bine in viitorul apropiat sa te prezinti la ei si sa-ti faci probe in aparare.
Nu-i bai , sunati-i si stabiliti o alta data . Trebuie sa dati o declaratie scrisa in fata organului , care ar putea sa vina el la d-voastra .
Sfatul meu este ca ati depus tot efortul necesar de a comunica politistului ptr remedierea situatiei. Ati incercat sa se ia legatura cu politistul din apropierea dvs,ati trimis acte prin posta cu confirmare.
Nici eu nu as porni la drum 350 km pe cod galben. Daca nu vrea sa inteleaga remedierea situatiei si la distanta,atunci propuneti-i dvs sa vina politistul la dvs 350 km pe cod galben

Prin initierea plangerii,prin act unilateral de vointa ati fost de acord sa va asumati responsabilitatea demararii unei cercetari a unor fapte ,suspectate a fi sub incidenta penala.
Responsabilitatea sustinerii si probarii acuzelor intra in responsabilitatea exclusiva a petentului/reclamantului
Constientizati ca la momentul emiterii citatiei organul de cercetare penala nu avea cum sa prevada nici modificarile si inrautatirea vremii cat si aspecte legate de situatia dvs financiara
Cercetarea se poate realiza si in lipsa dvs,situatie in care conditionat de aspectele prezentate de documentele justificative,de profesionalismul organului de cercetare,de interesul acestuia in efectuarea unei cercetari complete si profesionale,exista posibilitatea redactarii unor concluzii favorabile sau defavorabile dvs
In cazul unuor concluzii defavorabile dvs exista posibilitatea ca inclusiv partile suspectate de acte./actiuni sub incidenta penala ,ulterior finalizarii cercetarilor sa ridice pretentii fata de actiunea si acuzele prezentate de dvs
Constientizati ca orgnul de cercetare nu are un interes aparte pentru instrumentarea unui nou dosar,care sa il determine sa depuna eforturi mai mari decat initiatorul plangeri
In sitiatia mentionata,stare meteo+sistuatie financiara, se impune sa contactati organul de cercetare ,sa va asumati responsabilitatea sa solicitati un alt termen pentru continuarea si participarea efectiva si concreta la cercetari,ocazie cu care sa va sustineti si sa va probati punctul de vedere,astfel incat sa puteti determina organul de cercetare sa finalizeze un raport favorabil dvs
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
ynocentta, utilizator
Nu ajungeti astazi dar in viitor va trebui sa ajungeti.
Pot veni sa va ia de acasa...

Alte discuții în legătură

Calitatea de "parte in dosar" sorin cercel sorin cercel Se poate solicita din partea politiei vre o declaratie in vre un dosar ,si sa nu ti se comunice nimic din acel dosar ( nume ,nr dosar , persoanele implicate ... (vezi toată discuția)
...instiintare telefonica ...plangere penala !!??? ion-alin ion-alin ..cineva apropiat a fost sunat de catre un politist (zicea el ) de la o sectie de politie din alt judet (de la 500 km departare ) ..spunand ca a fost formulata ... (vezi toată discuția)
Citat in calitate de martor la politie- sunt obligat sa ma prezint? marietka marietka sunt chemat ca martor la politie sa dau o declaratie sunt obligat daca nu am fost de fata? in urma cu aproape 2 ani am chemat 7 persoane la munca unde acolo ... (vezi toată discuția)