avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Anulare File CEC pierdute - modalitate legala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Anulare File CEC pierdute - modalitate legala

Buna ziua,

Dorim sa inchidem conturile la o Banca si aceasta ne-a spus ca avem de returnat un carnet de CEC-uri, carnet pe care nu-l mai gasim, s-a pierdut de prin 2004.
Va rog sa-mi spuneti care e procedura de anulare in instanta? Pot cere anularea tututor filelor in aceeasi cerere, sau trebuie sa o fac separat?
Care este taxa de timbru?
Unde gasesc un model ce cerere de anulare?
Mentionez ca nu am primit filele CEC respective de la vreun partener de afaceri, sunt emise de banca pe numele nostru.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mara78 , utilizator 15:21, 28 Martie 2013
Vorbiti la bancă ce trebuie să faceți, nu va fi nevoie să apelați la instanta.
De la Banca ni s-a spus ca nu se pot anula decat prin instanta conform Legii 29/1934.
Multumesc
În caz de pierdere, sustragere sau distrugere a cecului, posesorul va putea înştiinţa despre aceasta pe tras şi să solicite anularea titlului printr-o cerere adresată preşedintelui judecătoriei de la locul de plată a cecului.
Cererea va trebui să arate menţiunile esenţiale ale cecului.
Preşedintele judecătoriei, după examinarea cererii şi a elementelor produse, ca şi a dreptului posesorului, va pronunţa în cel mai scurt timp posibil o ordonanţă prin care, specificând datele cecului, îl va declara nul în mâinile oricui s-ar găsi şi va autoriza a se face plata cecului după 15 zile de la publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial al României, dacă între timp deţinătorul cecului nu a făcut opoziţie.
Ordonanţa trebuie să fie notificată atât trăgătorului, cât şi trasului şi publicată în Monitorul Oficial al României, la cererea şi pe cheltuiala petiţionarului.

Citiţi mai mult: [ link extern ]
Multumesc, asta stiam si eu. Aveam nevoie sa stiu care e procedura de anulare in instanta? Pot cere anularea tututor filelor in aceeasi cerere, sau trebuie sa o fac separat?
Care este taxa de timbru?
Unde gasesc un model ce cerere de anulare?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut fila cec ciprianst ciprianst Buna ziua, Am pierdut o fila cec primita de la un client, care este calea legala de anulare a respectivei fila cec si ridicarea alteia. Clientul nu este ... (vezi toată discuția)
Anulare fila cec legea 59/1934 art.67 chimardan chimardan Buna seara , am o intrebare asupa unei file cec care as dorii de fapt sunt obligat sa procedez dupa Legea CEC-ului art.67 din 59/1934 si sa cer anularea ei ... (vezi toată discuția)
Pierdere bilet la ordin vtamas vtamas Buna ziua, Un client a trimis un bilet la ordin pentru produsele pe care le am facturat.Eu am pierdut acest bilet la ordin. Va rog sa ma ajutati sa aflu care ... (vezi toată discuția)