avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ASIGURARE DE VIATA pentru credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ASIGURARE DE VIATA pentru credit

buna ziua ! tatal meu a accesat un crediit de nevoi personale de la banca fara girant sa ipoteca cu asigurare de viata in urma cu ceva ani . Anul trecut a facut refinantare la credit iar dupa 9 luni a decedat . am anuntat banca despre deces , mi.au zis ca trebuie trimis un dosar medical la asigurai . Dupa ceva timp am primit raspuns de refuz al asigurarii pe motiv ca era sub supravegherea medicala cu hemoroizi , iar cauza decesului a fost neoplasm rectal . Ce e de facut ? multumesc o zi buna
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:20, 30 Martie 2013
Pentru ca mostenirea lasata nu inseamna numai activele ,adica bunurile,ci si pasivele-datoriile.
Daca datoria tatalui d-voastra depàseste tot ce-a mostenit fratele d-voastra,atunci banca o sa treaca si la executarea unor bunuri personale ale celui care a mostenit .
Sa nu credeti ca este un caz particular, legea se aplica tuturor.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
Gabriela19722, utilizator
si cu siguranta nu s-a acceptat sub beneficiu...
daca figura in evidentele medicale , banca de ce a acceptat sa.i ofere creditul ?

Banca nu face astfel de verificari si nici pe asigurator nu-l intereseaza, incepe sa-l intereseze cand trebuie sa despagubeasca, iar daca rezulta din investigatii ca tatal era bolnav si nu a declarat la incheierea politei, nu va fi despagubit. Tatal a completat un chestionar cand a incheiat asigurarea, el trebuia sa zica ca e bolnav ( daca era cazul). Daca nu era bolnav la data contractarii creditului, mostenitorii tatatlui, in cazul asta doar fratele , s-ar putea judeca cu asiguratorul.

Banca prin executor are dreptul sa urmareasca bunurile care au apartinut defunctului, acum aceste bunuri sunt mostenite de frate , dansul va plati acest credit dar numai in limita valorii bunurilor mostenite, nu raspunde cu bunurile sale.

art 1114 NCC
(2) Moștenitorii legali și legatarii universali sau cu titlu universal răspund pentru datoriile și sarcinile moștenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral, proporțional cu cota fiecăruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar cu deces ionutglogojan ionutglogojan Buna ziua, am o cunostinta de familie care in 2008 a facut un credit de 25000Ron pentru nevoi personale. Omul avea 62 de ani si creditul a se pare ca are si o ... (vezi toată discuția)
Creditul bancar al decedatului poate fi mostenit de catre copii? bavareza bavareza Speta mea este urmatoarea: 1. socrul meu a decedat pe 05.06.2019 2. socrul meu a divortat de mama sotului meu in instanta acum mai bine de 26 ani, copii ... (vezi toată discuția)
Datoriile bancare ale pãrintilor se rasfrang asupra copiilor în caz de deces? sebastiancristian sebastiancristian In urma decesului mamei, am devenit coproprietar al casei cu tatal si fratele meu. Fratele meu este plecat de multi ani din tara si nu se va intoarce aici, ... (vezi toată discuția)