avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna ( autoritate parinteasca )
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna ( autoritate parinteasca )

Buna seara,
Citind "printre randuri" am gasit aceasta formulare: "custodie comuna" si doresc din tot sufletul sa mi se explice ce anume inseamna aceasta custodie comuna si in care cazuri se aplica? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ralucaavocat , utilizator 19:35, 27 Martie 2013
Conform Noului Cod civil introduce sintagma de autoritate părintească ce este cunoscută și mult utilizată în media românească drept custodie comună. Autoritatea părintească este ansamblul de drepturi şi îndatoriri care privesc atât persoana, cât şi bunurile copilului şi aparţine în mod egal ambilor părinţi.Părinţii căsătoriţi exercită împreună şi în mod egal autoritatea părintească. În cazul divorţului părinţilor autoritatea părintească se exercită potrivit dispoziţiilor din cod referitoare la efectele divorţului în raporturile dintre părinţi şi copii. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care căsătoria părinţilor copilului minor a fost anulată ori a încetat ca urmare a încheierii, cu bună credinţă, a unei noi căsătorii de către soţul unei persoane declarată moartă dar care ulterior s-a dovedit a fi în viaţă. 
Custodia comună este gândită să amelioreze consecințele divorțului și separației și să dea ambilor părinţi dreptul de a se implica. Aceasta presupune ca părinţii sa împărta custodia minorilor, colaborând spre binele acestora, luând împreună deciziile privind proprii copii şi beneficiind de programe de legături personale cu fiii şi fiicele lor consistente şi relativ egale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna corneliulipa corneliulipa Buna ziua! As dori sa-mi spuneti ce inseamna custodia comuna, la ce situatii se refera mai precis!Unde gasesc un text de lege care sa ma lamureasca exact ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Alexandraioana12 Alexandraioana12 Buna ! Sunt căsătorită de un an, și avem un copil de o luna. Nu prea ne mai înțelegem eu și soțul meu ,așa ca am decis sa divorțăm. Stam la bunica ... (vezi toată discuția)