avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cum inmatriculez masina fara sa platesc taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cum inmatriculez masina fara sa platesc taxa auto

1 -sunt proprietarul unei masini din 2003 inmatriculata in IT masina euro 4 , imi puteti spune cam cat e taxa pentru masina asta ???? ca de poluat eu nu vad sa polueze .( Am inteles ca taxa imi depaseste valoarea masinii , ce fac arunc masina ?.Acum cu criza asta , nu mai dispun de bani si nu imi permit sa dau niste bani care nu trebuie sai dau ).
2- As vrea sa stiu etapele prin care am de trecut , adica unde ma duc prima oara(rar,politie,avocat) si la cine urmeaza sa merg , si ce acte trebuie sa am la mine ?
3- Se poate radia si la noi ? adica sa vin in RO cu numerele de IT!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:13, 28 Martie 2013
1. Cuantumul timbrului de mediu vi-l puteţi calcula singur aici [ link extern ]
2. Timbrul de mediu este reglementat pentru a fi plătit în toate situaţiile, nu mai există discriminarea care a fost invocată până la apariţia OUG nr. 9 din 2013 şi cu care foarte multe persoane şi-au recuperat în instanţă taxa de poluare plătită.
3. Atâta timp cât autoturismul nu este înregistrat în evidenţele legale ale serviciului de înmatriculări din România nu se poate face radierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto craciun_silviu craciun_silviu Buna ziua, Stiti cumva cum as putea inmatricula si eu o masina fara sa mai platesc timbru de mediu(mentionez ca masina este inscrisa in RO insa nu are taxa ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata in spania simonasobis simonasobis Buna tuturor. Am si eu niste nelamuriri cu privire la inmatricularea unei masini. Speta este urmatoarea : masina este inmatriculata in Spania. As dori sa o ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu auto furat din strainatate alin_mocanu alin_mocanu Buna ziua! In anul 2010 am cumparat un autoturism din Targul Auto Vitan, de la o persoana fizica din Romania, autoturismul fiind inmatriculat in Germania, dar ... (vezi toată discuția)