avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare auto

Buna ziua,
Stiti cumva cum as putea inmatricula si eu o masina fara sa mai platesc timbru de mediu(mentionez ca masina este inscrisa in RO insa nu are taxa platita)
Cel mai recent răspuns: Catalin2525 , utilizator 00:26, 29 Octombrie 2013
Deocamdata nu puteti, mai mergeti inca cu vechile numere, pe numele fostului proprietar, probabil ca in curand se va schimba si aceasta lege a timbrului de mediu.
nu se poate da in judecata serviciul de inmatriculari ca si in cazut cu taxa de mediu?
ovidiumarcel a scris:

nu se poate da in judecata serviciul de inmatriculari ca si in cazut cu taxa de mediu?


Ba poti sa dai in judecata pe oricine, numai ca nu ai sansa de castig.
Deocamdata, vedeti prevederile OUG 9/2013.
Art. 4
Obligatia de plata a timbrului intervine o singura data, astfel:
...
d) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat in situatia autovehiculelor pentru care s-a dispus de către instanţe restituirea sau înmatricularea fara plata taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, taxei de poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.
buna seara se mai poate face ceva in prezent pentru a nu mai plati taxa de prima inmatriculare sau cum ii spune acum mai nou?am o masina din germania si as vrea sa o inscriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai platesc taxa de mediu? ariana03 ariana03 Buna ziua Masina pe care o am am inmatriculat-o fara plata taxei de timbru prin castigarea in instanta a acestui drept. Acum vreau sa o vand si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Timbru mediu andreichirutza andreichirutza Buna ziua. Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare. Fac mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)