avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrerupere concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrerupere concediu crestere copil

buna ziua,
exista posibilitatea sa intrerupa o pers concediu pt cresterea copilului timp de o luna? doamna vrea sa vina la munca timp de o luna, iar eu stiu ca nu am cum sa o incadrez decat cu cim, ce se poate face?
1. Pe perioada cat este in CCC are contractul individual de munca (CIM) suspendat adica este tot salariata dvs. numai ca nu presteaza munca si nu primeste salariu.

2. - Daca doreste sa revina la serviciu face o cerere catre angajator prin care solicita incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM (nu trebuie sa incheiati un alt CIM).
- Cu o copie dupa decizia de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii merge la Primarie (unde a depus actele pentru CCC) si solicita suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC.

3. - Cand doreste sa intre din nou in CCC face o cerere catre angajator prin care solicita din nou suspendarea CIM pentru a reintra in CCC.
- Cu o copie dupa decizia de suspendare a CIM merge la Primarie si solicita reluarea in plata a indemnizatiei pentru CCC.

@ denisa2011

Exista aceasta posibilitate ... daca va realiza venituri supuse impozitului pe venit , plata indemnizatiei CCC se va suspenda ...

Daca nu este angajata dvs, atunci ii faceti c.i.m. pentru o perioada de o luna sau pe mai mult timp ...cu copia c.i.m. va merge la AJPIS.
va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere la servici din concediu crestere copil mamon mamon Buna seara!Am un salariat care este in concediu crestere copil(a prins 2 ani sa stea acasa).Acest salariat este un muncitor foarte calificat.IAm doua ... (vezi toată discuția)
Promovare kitana172002 kitana172002 Buna seara! As dori sa stiu daca pot intrerupe concediul de crestere copil pt care am optat sa stau pana face 2 ani pt a putea sa promovez in treapta si pe ... (vezi toată discuția)
Acte necesare ccc 1 luna - primarie + ag. plati si inspectie sociala Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Tot am incercat sa regasesc exact care sunt documentele ce trebuie intocmite, in situatia in care tatal, care indeplineste conditiile de ... (vezi toată discuția)