O soc.a vandut in luna dec.2012 un mijloc fix-auto-la o persoana juridica-cu factura.
In ianuarie 2013 soc.cumparatoare se razgandeste si returneaza mijl.fix.S-a facut factura de retur de soc.vanzatoare.
Care este monografia ?Soc.ce tine contabilitatea firmei (vanzatoare) a inregistrat in contul1174 factura de retur din ianuarie.Este corect?Societatea nu a trecut la impozit venit incepand cu 01.02.2013.
Daca in contractul de vanzare cumparare ar fi fost stipulata o perioada de garantie de 1 an iar dupa un an clientul vrea sa returneze mijlocul fix.... furnizorul nu este de acord... clientul il da in judecata si dupa 3 ani de procese este obligat sa faca storno, la fel ati fi procedat?
In ceea ce priveste profitul artificial din moment ce s-a platiti impozit pe profit si s-a platit tva-ul iar in trim 1/2013 se recupereaza nu vad care ar fi problema .
Sigur, situatia este putin suspicioasa vinzi in decembrie iar in ianuarie faci storno... trebuie vazut contractul de vanzare cumparare si trebuie procedat in asa fel in cat interesele societatii sa nu fie lezate.
Eu cred ca trebuie facuta diferenta intre eroarea contabila si situatia in fapt.
Storno cheltuiala
simoponea
Buna ziua!
AM o cheltuiala de 5000 ron din 2011 pe care trebuie sa o stornez in 2013.
Contul de cheltuiala este 0 in 2013, o inreg pe 1174?
Si modific 101? (vezi toată discuția)