avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... decizie cu aplicare retroactiva emisa de ANAF
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

decizie cu aplicare retroactiva emisa de ANAF

Buna ziua,

In 8.10.2012 ANAF emite o decizie de modificare a vectorului fiscal din platitor in neplatitor de TVA, cu aplicare de la 1.08.2012. Comunicarea a avut loca pe care administrativa ( publicare la sediul ANAF), motiv pentru care firma a depasit termenul legal de contestatie a deciziei.
Mentionez ca firma a avut activitate intre 1.08-8.10.2012, colectand si deducand TVA, si a depus deconturile de TVA aferente trimistrului 3 care au fost acceptate de ANAF.
Puteti sa-mi spuneti cum as putea sa ma indrept impotriva deciziei cu aplicare retroactiva? Este posibil sa ia ANAF o decizie cu aplicare retroactiva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: rodica_bizdoaca , utilizator 22:21, 31 Martie 2013
Conform art. 41 Cod procedură fiscală, actul administrativ fiscal este actul emis de organul fiscal competent în aplicarea legislaţiei privind stabilirea, modificarea sau stingerea drepturilor şi obligaţiilor fiscale.
Conform art. 45 alin. 1 Cod procedură fiscală, actul administrativ fiscal produce efecte din momentul în care este comunicat contribuabilului sau la o dată ulterioară menţionată în actul administrativ comunicat.
Având în vedere că există prevedere în mod expres cu privire la momentul aplicabilităţii efectelor unui act administrativ fiscal, se concluzionează că aceasta nu poate dispune pentru o perioadă anterioară emiterii lui.
Va multumesc! Comunicarea a avut loc pe cale administrativa ( publicare la sediul ANAF sector 3), dupa data de 8.10.2012, despre care am luat la cunostinta la depunerea decontului de TVA pe trim IV.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vector fiscal tva Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O firma s-a transferat cu sediul social. Vector fiscal depus la depus in 31.01.2011 pentru anul 2011 la sediul initial cu tva lunar. In luna iunie s-a ... (vezi toată discuția)
Comunicare acte procedura fiscala eugen82 eugen82 Am schimbat sediul social al SRL-ului meu, am depus 050, dar timp de mai multe luni dosarul fiscal a fost blocat la vechea A.F.P.. Dosarul fiscal a fost ... (vezi toată discuția)
Activitate turism birta birta cum se calculeaza cifra de afaceri la o agentie de turism? este aferenta comisionul pentru activitatea prestata? daca cineva vrea o discutie pe aceata tema ... (vezi toată discuția)