avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vot in Adunarea Generala a Asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vot in Adunarea Generala a Asociatiei

Buna ziua
Va rog sa m-a ajutati cu o problema. Mai este in vigoare capitolul mai jos mentionat? Daca da, atunci pentru a vota alegerea presedintelui si a comitetului, 1 proprietar din bloc care are mai multe apartamente, are 1 singur vot? Din ce inteleg eu asa este. Doar cand se iau hotarari pentru stabilirea fondului de investitii, se tine cont de cotele parte din propietatea comuna.

CAPITOLUL IV
Organizarea şi funcţionarea asociaţiei de proprietari

Art. 25

(1) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociaţiei de proprietari, se vor avea în vedere următoarele:

a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;

b) pentru hotărârile cu privire la stabilirea fondurilor de investiţii pentru consolidare, reabilitare şi modernizare, votul fiecărui proprietar are o pondere egală cu cota-parte din proprietatea comună;

c) proprietarul poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;

d) un membru al asociaţiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai mulţi membri absenţi, dacă prezintă împuternicire semnată de către proprietarii în numele

Interventie moderator
Va rugam sa nu mai scrieti mesajele cu majuscule. Incalcati regulamentul forumului.
Scrierea cu majuscule este privita ca tiparea in cazul discutiilor verbale, si nu cred ca doriti sa tipati la participantii la discutie.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
arockz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aleko , utilizator 18:24, 5 Aprilie 2013
Multumesc mult, desi...nu cred sa am vreo sansa, nici eu si nici altcineva.Deoarece si presedintele si cenzorul si administratorul, pana si contabila sunt toti alesi de ei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cvorumul necesar adoptării hotărârii asociaţiei de proprietari. raportarea la numărul de proprietăţi sau la numărul de membri ai condominiului. petunie petunie Buna ziua La întrunirea cvorumului necesar adoptării unei hotărâri a asociaţiei de proprietari, raportarea trebuie făcută la numărul de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari - bloc nou jojoblg jojoblg Buna ziua! Ne-am mutat de curand intr-un bloc nou. Recent s-a pus discutia infiintarii asociatiei de proprietari. Dezvoltatorul a \"contactat\" o firma externa ... (vezi toată discuția)
De câte ori pe an trebuie sa se intruneasca asociatia de proprietari ... gerhardt gerhardt de cite ori pe an trebuie sa se intruneasca Asociatia de proprietari ? si daca trebuie inregistrata in registrul Blocului ? (vezi toată discuția)