avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... functionar public, ceilalti functionari, codul muncii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

functionar public, ceilalti functionari, codul muncii si codul penal.

Buna ziua.
Ceea ce va spun mai jos, nu este o minciuna ci este un caz real, cred ca nu mai este cineva ca mine:
Lucrez pe doua contracte la acelas angajator, in acelas departament si in aceeasi functie. Amandoua contractele sunt indentice (in afara de numere si de data inceheiri), cu aceeasi functie, acelas salariu, sunt active, stampilate, semnate de toata lumea, nu au incetat niciodata printr-o decizie de concediere, nu au fost niciodata suspendate, nu sunt sanctiuni sau alte hotarari definitive si irevocabile pe ele etc.
Fata de angajator mi-am indeplinit, imi indeplinesc si imi voi indeplini obligatiile prevazute la art. 39 alin. (2) din codul muncii.
Ceea ce ma framanta este urmatorul lucru: angajatorul imi plateste un singur salariu, mai exact salariul in baza celui de-al doilea contract incheiat intre parti (diferenta dintre contracte este de 9 ani).
Cineva mi-a spus ca angajatorul nu ma va mai putea concedia niciodata, legat de faptul ca unul dintre contracte ar inceta insa in acelas timp celalalt ar ramane in functiune ceea ce ar constitui un abuz pentru angajator...o nebuloasa pe care nu am inteles-o.
Plata salariului pentru primul contract a fost sistat la o data anume (data la care am inceheiat cel de-al doilea contract intre parti, la 9 ani dupa primul), pur si sumplu, fara a exista pentru asta o decizie, o hotarare sau un alt act. Angajatorul pe semne ca s-a prins cat de dobitoc a fost cand a incheiat intre mine si el aceste contracte.
Ce as putea face in acest caz. Pot sa ma duc in instanta, cu respectarea tuturor articolelor si termenelor, si sa-mi cer drepturile salariale in baza primului contract incheiat?
Constituie un abuz in serviciu pentru angajator in cazul de mai sus, avand in vedere ca lucrez la o institutie publica 100%.
Va multumesc.:flowersblue:
:offtopic:

Din cate am inteles problema este a dvs @codulmuncii si nu a colegei noastre care v-a raspuns, @ LALITA ... prin urmare , daca din graba de a va raspunde s-a omis sau s-a gresit ceva se poate remedia prin a pune intrebari pentru lamurire ...
Eu nu citesc si nici nu raspund in graba, si nu sunt de profesie. Nu inteleg dece s-a suparat doamna ca nu pare a fi blonda. Primul c.i.m. a fost incheiat in 2002 iar al doilea in 2011. Si amandoua sunt active, adica nu au nicio decizie de incetare, suspendare, sanctionare etc., iar eu merg la servici.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ok. Cum a fost treaba: primul contract a incetat la un moment dat iar decizia a fost anulata de catre instanta si a ramas si irevocabila sentinta. M-am dus la angajator sa ma reintegreze si i-am spus ca daca nu o va face voi merge la penal. Acesta, ditamai institutia publica, prbabilca s-a speriat ca tot pe mine m-a intrebat cum se face reintegrarea si i-am spus ca pe un contract nou nout intrucat cel vechi nu mai era valabil. Zis si facut. Peste un timp angajatorul a aflat despre greseala care a facut-o si mi-a incetat si cel de-al doilea contract. A doua decizie de concediere a fost si ea anulata si cand m-am dus sa ma reintegreze, angajatorul a facut reintegrarea pe acest contract din urma. Acuma stau si ma intreb: ce fac cu primul contract care este activ intrucat nu mai este nicio decizie de concediere pe el. Asta este treaba.
as dori un raspuns intrucat situatia ma depaseste: daca ma duc in instanta sa-mi cer drepturile salariale pantru primul c.i.m. as avea castig de cauza?
Incercati sa postati ordinea cronologica a faptelor ... sincer sa fiu nu prea am inteles din ce ati postat dvs mare lucru ...:( ...
1. primul c.i.m. .... cum a incetat .... data inceperii si incetarii activitatii
2. al doilea c.i.m. .... cum a incetat .. data inceperii si incetarii activitatii
3. Drepturi neachitate si de la ce data
etc...

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Interpretare sentinta civila definitiva si irevocabila ContSters284090 ContSters284090 Buna ziua, In calitate de angajator vin cu urmatoarele precizari : Am o sentinta civila definitiva si executorie de drept la data de 19.11.2012. Cu drept ... (vezi toată discuția)
Concediere nelegala - consecinte sentinta cgolgot cgolgot Buna ziua , as avea o intrebare legata de o concediere nelegala.Un salariat a avut contract de munca incepand cu martie 2014 pana a fost concediat in mai ... (vezi toată discuția)