avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la indemnizatie de somaj?

Buna ziua.sunt in concediu crestere copil si tocmai m_au anuntat colegele de la servici ca postul meu s-a desfiintat si ca o sa-mi propuna un alt post cand o sa ma intorc (peste un an).daca refuz postul nou am dreptul la somaj?mentionez ca postul propus e unul inf,cu doar 500 lei salar.restul colegilor care au refuzat si-au dat demisia,nu I-a scos in somaj. Care sunt drepturile mele??va multumesc#-o#-o#-o#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:34, 1 Aprilie 2013
1. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

4. - Angajatorul are posibilitatea sa va ofere si un alt loc de munca iar asta inseamna incheierea unui act aditional de modificare a CIM act care trebuie semnat si de dvs.
- Daca nu sunteti de acord cu noul loc de munca propus nu semnati actul aditional si atunci se aplica ce am spus la pct.3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire dim ccc abeonaaudit abeonaaudit Am revenit din CCC in data de 10.10.2012 si angajatorul mi-a propus incadrarea pe un alt post si cu 2h/zi. Va intreb daca este legal? Ce pot sa fac? Sa ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de cresterea copilului miutaradu miutaradu Intrebare- dupa cei 2 ani de cresterea si ingrijirea copilului societatea este obligata sa te primeasca la serviciu pe acelasi post pe care l-ai avut inainte? (vezi toată discuția)
Reluarea activitatii dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului andrioana andrioana la intoarcerea la serviciu, dupa terminarea concediului de ingrijire copil pana la 1 an, angajatorul este obligat sa aloce acelasi post si salariu angajatei ... (vezi toată discuția)