avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit Scuter(moped)
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit Scuter(moped)

va rog sa-mi spunetii si mie cum sa formulez o contestatie la primarie deoarece nu am platit taxa de inregistrare anuala de 50 ron pe care o percepe primaria or Cugir incepand din anul 2009 -2012 pentru ca nu este legala .iar din 2013 se plateste impozitla scutere si eu nu pot sa-l platesc findca apar la restante

Nu am inteles, despre ce taxa de inregistrare anuala de 50 lei vorbiti, nu se intelege prea clar la ce va referiti? Faptul ca spuneti ca din 2013 se plateste impozit pt scuterul detinut, este eronat, impozitul la scuter se datoreaza incepand cu data de intai a lunii urmatoare detinerii, probabil pt dvs, fiind 2009 anul dobandirii, deci banui ca aceea taxa de 50 lei, reprezinta impozitul dvs. Poate reveniti cu lamuriri, sa stim ce sa va raspundem.
In conformitate cu prevederile art. 283, alin (2) din Codul fiscal :
(2) Consiliile locale pot institui taxe pentru deţinerea sau utilizarea echipamentelor şi utilajelor destinate obţinerii de venituri care folosesc infrastructura publică locală, pe raza localităţii unde acestea sunt utilizate, precum şi taxe pentru activităţile cu impact asupra mediului înconjurător*).
[ link extern ]

Prin urmare prin Hotarari de consiliu in fiecare an au fost stabilite nivelul taxelor anuale pentru vehiculele lente care nu necesitau inmatricularea ci doar inregistrarea lor la autoritatea locala(primarie).

Prin modificarile aduse de HG 1309/2012 :
www.avocatnet.ro/content/art...

la art Art. 263 alin. (2)1 pentru aceste vehicule care se inregistreaza la primarie, incepand cu 01.01.2013 se stabileste un impozit anual - conform tabelului :
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

pentru vehicule cu capacitate cilindrica:
Vehicule inregistrate cu capacitate cilindrica < 4.800 cm3 intre 2 si 4 lei/ 200m3
Vehicule inregistrate cu capacitate cilindrica > 4.800 cm3 intre 4 si 6 lei/200cm3

pentru vehicule fara capacitate cilindrica evidentiata 50-150 lei/an




va multumesc pentru raspuns dar eu nu ma incadrez la vehicule cu capacitatea cilindrica ne evidentiata deoarece am cumparat un scuter nou din magazin si are carte de identitate in care este specificata capacitatea cilindrica de 49cm de altfel si in instiintarea de plata primita de la primarie este specificata capacitatea cilindrica a mopedului
va multumesc pt raspuns dar conform legii 571 pe 2003

Impozitul pe vehicule inregistrate
persoane fizice

Este reglementat de articolul 263 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, astfel cum a fost modificata prin Legea 209/2012. Vehiculele inregistrate sunt mijloace de transport care nu sunt supuse inmatricularii, in schimb fiind obligatorie inregistrarea lor la compartimentul de specialitate din cadrul autoritatilor publice locale.

Calculul impozitului datorat de persoanele fizice

Modalitatea de stabilire a obligatiei fiscale este conform urmatorului tabel:


II. Vehicule înregistrate

1. Vehicule cu capacitate cilindrică
Lei/200 cmc

1.1 Vehicule înregistrate cu capacitate cilindrică < 4800 cmc
4

1.2 Vehicule înregistrate cu capacitate cilindrică > 4800 cmc
4

2. Vehicule fără capacitate cilindrică evidenţiată
50 lei/an
deci in consecinta pana la 01 ian 2012 nici macar nu aveau baza legala pentru a impozita(taxa) scuterele chiar daca unele primarii au trecut peste lege asa cum mi sa explicat si mie de catre o functionara (ca doar sunt 20 sau nu stiu cati acolo ei decid taxele) si bineinteles se referea la consilierii care au impus o taxa fara o baza legala

Data post Marti, 2 Aprilie 2013, 23:30

In conformitate cu prevederile art. 283, alin (2) din Codul fiscal :
(2) Consiliile locale pot institui taxe pentru deţinerea sau utilizarea echipamentelor şi utilajelor destinate obţinerii de venituri care folosesc infrastructura publică locală, pe raza localităţii unde acestea sunt utilizate, precum şi taxe pentru activităţile cu impact asupra mediului înconjurător*).
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
carmen01011958, moderator
Aceeasi intrebare: pentru scuter de 49 cmc inregistrat la primaria de sector cu denumirea Motociclu L1e, numar galben, se plateste vreo taxa anuala? Afost inregistrat in 2010 cu vreo 50 lei si de atunci nu mi s-a solicitat nici o alta taxa. Intre timp exista vrea taxa anuala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autocamion tatra la primarie iuliatv iuliatv ce documente sunt necesare pentru inmatriculare la primaria comunei a unei Tatre folosita exclusiv pentru transport materiale constructii? pe persoana ... (vezi toată discuția)
Impozit auto anual ionut_2005ro ionut_2005ro Buna ziua, In luna aprilie 2013 am vandut o masina, un Audi A4 cu capacitatea cilindrica 1984 cm3. Din cate am citit pe internet impozitul anual se ... (vezi toată discuția)
Impozit auto anual perlutina perlutina Am o autoutilitara de 2500 cm si un jeep de 2500. Care este impozitul anual ? Este diferenta intre aceste doua masini sau este acelasi ? (vezi toată discuția)