avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie lipita de casa vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie lipita de casa vecinului

Detin un teren intravilan intr-o comuna, la strada, intre doua case vechi de peste 50 ani, peretii acestora fiind totodata si limite ale proprietatii mele. Intentionez sa construiesc o casa, P+M, lipita de una dintre case.Mentionez ca aceasta casa a vecinilor contravine art. 611-614 Cod Civil, precum si art. 615, intrucat 16 m din cei 22 ai acoperisului sunt astfel construiti incat apa se scurge pe terenul meu (practic, asteriala se afla deasupra terenului meu). Pot executa proiectul astfel incat sa lipesc casa de cea a vecinilor, obligandu-i astfel sa schimbe si forma acoperisului? Care sunt caile legale?
Am cumparat terenul in anul 2005, iar intre vecini si fostii proprietari nu a existat niciodata un acord - scris - privind constructiile in speta.
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2009
patruvictor, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters79526 , utilizator 14:07, 24 Februarie 2009
cu proiectul si cu autorizatia intrebati la primarie pe inginerul cadastrist. In schimb cu apa de ploaie, puteti sa cereti o servitute de apa(picatura de pe streasina)
Ajungeti cu ei la un acord ( daca va lasa sa lipiti casa dvs.de a lor.)
Nu mai puteti face nimic in privinta scurgerii apei.( s-ar putea ca dvs. la momentul constructiei casei lor sa fi fost dfe acord si nu v-ati gandit la consecinte ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
Picatura streasinii hesperos hesperos Buna ziua. Am si eu o intrebare, referitoare la o problema cu vecinul: pentru a-mi putea mansarda casa am nevoie de stilpi de sustinere pentru aceasta in ... (vezi toată discuția)
Interpretarea legii. Tarzan2012 Tarzan2012 Art. 611 Picătura streşinii Conform art. 611 din Cod civil, [i]Proprietarul este obligat să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele ... (vezi toată discuția)