avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept mostenire copil infiat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept mostenire copil infiat

Buna ziua,
De patru ani, eu impreuna cu sotul meu ingrijim doua persoane in varsta (unchi si matusa) care vor sa ne faca testament si sa ii mostenim dupa decesul lor. Impreuna cei doi nu au avut copii dar din prima casatorie unchiul are un copil pe care l-a infiat cu prima sotie.In cazul in care ,unchiul decedeaza ce drepturi are acel copil infiat?Exista doua situatii: prima in care decedeaza unchiul primul si matusa face succesiunea si a doua in care unchiul decedeaza ultimul si succesiunea o descchidem noi.
Cel mai recent răspuns: Carmen Tunaru , Avocat 16:08, 2 Aprilie 2013
Copilul infiat vine la mostenirea tatalui. Cel mai sigur ar fi, pentru ca probabil este vorba despre un imobil, sa faceti un contract de intretinere, in urma caruia vi se transfera dreptul de proprietate, iar dvs va angajati sa ii intretineti viager. Se poate face si pentru bunuri mobile, dar in orice caz trebuie sa imbrace forma autentica. In cazul testamentului riscati sa pierdeti o parte din mostenire care ii revine de drept copilului si se numeste rezerva succesorala, iar in cazul unei donatii se face raportul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Testament autentic mai este valabil? bună ziua! acum câteva ... visancatalin visancatalin Testament autentic, mai este valabil după 31 ani? Bună ziua! Acum câteva zile am găsit printre documentele părinților mei două testamente autentice ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire Denisalin Denisalin Un copil infiat poate fi dezmostenit ? (vezi toată discuția)