avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum e mai bine?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum e mai bine?

Pentru un srl cu obiect de activitate -comert cu amanuntul marfuri alimentare -(un mic magazin de cartier ) cum e mai bine -sa fie neplatitor de tva ?Multumesc.!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 22:08, 24 Februarie 2009
cel mai bine este platitor de tva.
De departe este mai bine sa fii neplatitor de TVA.
Contabilitatea este mult mai simpla si ... sincer sa fim ... oricum evaziunea in cadrul magazinelor mici este de cel putin 60%.
In acest caz, ce rost mai are sa te incurci cu plata TVA-ului, daca oricum nu ai de gind sa il platesti?

Alberto Kurtyan
Neplatitor de tva, la inceput, daca va tineti bine "rasuflarea"puteti sa ramaneti asa si anul urmator, atentie marita la cifra de afaceri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia familiala ??? sorinnel_25 sorinnel_25 In cazul unui magazin alimentar la tara ce este mai simplu sa faci? AF sau SRL? (vezi toată discuția)
Activitatea unei af sorinnel_25 sorinnel_25 As vrea sa stiu daca pe langa activitatea de baza a unei AF pot sa fie si alte activitati secundare (ca in cazul unui SRL). Care sunt avantajele/dezavantajele ... (vezi toată discuția)
Platitor da / nu de tva mona_genes mona_genes care este diferenta dintre un platitor de fva si unul care este neplatitor ? In afara de faptul ca unul plateste , isr celalant nu tva , se diferentiaza si ... (vezi toată discuția)