avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... 72. — Lege privind masurile pentru combaterea ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

72. — Lege privind masurile pentru combaterea intarzierii in executarea obligatiilor de plata a unor sume de bani rezultand din contracte incheiate intre profesionisti si intre acestia si autoritati contractante

Buna ziua!

Cum sa interpretez aceasta lege: se aplica sau nu si relatiilor intre doua parti contractante care nu au legatura cu Autoritatile Contractante reprezentate de institutiile statului?

Multumesc,

M Furtuna
Legea se refera numai la relatia contractuala dintre orice autoritate a statului ori organism de drept public si persoana juridica (SRL, SA) ori persoana fizica autorizata.
Institutiile de stat plateau greu in relatia cu terti, fapt ce a dus la "punerea pe butuci" a multor firme private, intrucat se ajungea la blocaj financiar din moment ce societatile creditau statul (fara avantajele unei banci) timp de multe luni (in sanatate se ajungea si la ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna "institutie privata"? Lucian_bz Lucian_bz Exista o definitie intr-un cadru legal pentru notiunea de \\"institutie privata\\" fie locala fie centrala? Puteti va rog sa-mi dati cateva exemple de ... (vezi toată discuția)
Raspunderea unui pfa soundoffreedom soundoffreedom Buna ziua, va rog mult sa-mi clarificati afirmatia: în cazul unei societăţi cu răspundere limitată (SRL), proprietarul răspunde în faţa ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "autoritati si institutii centrale si locale, publice sau private" Lucian_bz Lucian_bz Buna seara! Imi cer scuze pentru subiectul duplicat, am realizat dupa doua zile ca l-am postat in forumul gresit caci ma miram ca nu raspunde ... (vezi toată discuția)