avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriere executare hotarare definitiva
Discuție deschisă în Executare silită

prescriere executare hotarare definitiva

Buna seara,
Exista o hotarare definitiva si irevocabila a instantei de recurs pentru plata drepturilor salariale.
Hotararea de fond stipuleaza plata indexata si actualizata, de la anularea deciziei de concediere si pana la data pronuntarii Instantei de fond.
Plata a fost facuta de catre Societate,de la data deciziei de concediere si pana la data hotararii instantei de fond,fara indicii de indexare conform INS.
Angajatul a notificat societatea pentru plata drepturilor salariale ,cu respectarea legii,adica pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii instantei,plus indexarea primei sume achitate plus indexarea sumei datorate pe intervalul intre instanta de fond si cea de recurs.
Deoarece Societatea nu a raspuns in niciun fel,anagajatul a depus plangere penala pentru aducerea la indeplinire a hotararilor Instantelor,cu documente ca probe.
Intrebare:
-Termenul de prescriptie de trei ani se intrerupe sau se suspenda conform CEDO :Articolului 3 din Conventie. “Curtea aminteste jurisprudenta pe aceste tipuri de cauze, conform careia nu se poate spune ca autoritatile au actionat cu o promptitudine suficienta si diligenta rezonabila, atata timp cat cauza a ajuns sa fie finalizata prin iesirea din termenul de prescriptie”,pe perioada cercetarii penale,avand in vedere ca hotararea instantei este titlu executoriu de drept in conflictele de munca si a fost investita cu titlu executoriu?
Mentionez ca recursul s-a pronuntat inainte de intrarea in vigoare a noului Cod Civil,dar hotararea nu a fost adusa la indeplinire pana la data intrarii in vigoare,iar CEDO are acel articol 3,inainte de pronuntarea recursului.
Chiar trebuie sa apeleze la executor judecatoresc?Si daca executarea mai dureaza trei ani?
Ce poate face angajatul?
Cu stima,
Nicu
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:41, 3 Aprilie 2013
Termenul de prescriptie in acest caz este de 3 ani, respectiv termenul general de prescriptie, si incepe sa curga de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.
Termenul de prescriere se intrerupe si se reia cu orice act formulat de catre creditor
pentru executarea silita trebuie contactat executor judecatoresc .care la cererea periodica a creditorului are autoritatea si competenta sa mentina pe rolul activ al bej cererea de executare silita pana la materializarea acesteia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriere sorin85 sorin85 Buna ziua, As vrea sa stiu in cazul existentei unei sentinte judecatoresti civile prin care esti obligat la plata unei sume catre terti,in ... (vezi toată discuția)
In cat timp se poate executa o hotarare? dmdc dmdc Am o hotarare definitiva si irevocabila( impotriva unei firme de asigurari) din ianuarie 2009.Investirea cu titlu executoriu a fost facuta in iunie 2011.Cand ... (vezi toată discuția)
De cand curge termenul de prescriere a exec. silite a hot jud dumitru2000 dumitru2000 Personal consider ca termenul de prescriptie a executarii silite a unei hot jud curge de la data la care aceasta poate pusa in executare. In speta, hot data ... (vezi toată discuția)