avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere indreptare greseala materiala si taxa judiciar ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere indreptare greseala materiala si taxa judiciar de timbru. Regularizarea cererii.

In situatia in care reclamantul a scris gresit valoarea pretentiilor cerute prin actiunea introductiva de instanta in sensul ca a scris mai multe zerouri la suma ceruta, dupa ce instanta ii pune in vedere prin Adresa valoarea taxei judiciare de timbru, reclamantul poate face o cerere de indreptare greseala materiala?
Este nevoie si de o cerere de reexaminare pe acelasi motiv?
Muștumesc.
am si eu asa spetza si am gresit..o sptetza in care am mers la totalul contractului din greseala nefiind atent ca jumatate a fost platita
prima data am calculat in euro la intregul contract si in euro..ca asa eram obisnuit ..mi-au pus in vedere si s-a admis reducerea de taxa la valoarea precizata - jumatate si in euro la valoarea euro/leu
insa ulterior am observat ca contractul meu e in dolari...
cred ca mai merge o precizare daca a mers una? sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea de reexaminare- taxa de timbru? merepere merepere avem la asociatie un proces cu un restantier. in faza de regularizare a cererii de chemare in judecata mi s-au solicitat niste informatii pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Anulare apel netimbrat ContSters416386 ContSters416386 Am facut apel dupa ce reclamantul a castigat la fond rezolutiunea contractului de intretinere care a beneficiat de scutire taxa timbru .Dupa depunere apel am ... (vezi toată discuția)