avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere indreptare greseala materiala si taxa judiciar ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere indreptare greseala materiala si taxa judiciar de timbru. Regularizarea cererii.

In situatia in care reclamantul a scris gresit valoarea pretentiilor cerute prin actiunea introductiva de instanta in sensul ca a scris mai multe zerouri la suma ceruta, dupa ce instanta ii pune in vedere prin Adresa valoarea taxei judiciare de timbru, reclamantul poate face o cerere de indreptare greseala materiala?
Este nevoie si de o cerere de reexaminare pe acelasi motiv?
Muștumesc.
Aveți dreptate și știu opinia D-l Boroi care este în general în sensul unei rezolvări legale dar și echitabile a problemelor, nefiind adeptul unui formalism exagerat.

Doar că, așa cum vă spuneam anterior, în speța D-voastră depinde mult de completul la care a ajuns cererea, mai ales că până în acest moment practica nu are o viziune clară în legătură cu procedura de regularizare a cererii.

Să sperăm că o fi ajuns și la judecătorul respectiv NCPC comentat care abia a apărut. :)
Aţi încercat să citiţi ...citatul de la coadă la cap?

nu e vorba "de o restrangere propriu-zisa a pretentiilor" şi " instanta va stabili taxa de timbru la valoarea rezultata ulterior" atunci cand " partea isi precizeaza cuantumul pretentiilor ca urmare indreptarii unei erori vadite de calcul" ...

Vorba lui Patrick_ ...depinde (sau vorba nu mai ştiu cui zicea: depinde e cel mai ştiinţific raspuns în drept). Mie îmi place să zic: ne lăsăm surprinşi

Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
romascanu, moderator
Cerere de indreptare greseala (eroare) vadita de calcul si precizare cuantum al pretentiilor urmare a indreptarii s-a facut . S-au depus si dovezi in sustinerea cererii. Ramane de vazut cum va aprecia instanta.
Irina S. a scris:

Va redau mai jos opinia autorilor Noului Cod de pr.civ. - Comentarii pe articole (Ed. Hamangiu -2013) sub coordonarea Dl.prof.univ.dr. Boroi: pag. 473 ....mai pe la final:

”Totusi, daca intre data stabilirii obligatiei de plata a taxei de timbru si data la care partea trebuia sa faca dovada platii acesteia, partea isi precizeaza cuantumul pretentiilor ca urmare a indreptarii unei erori vadite de calcul savarsite la momentul evaluarii, isntanta va stabili taxa de timbru la valoarea rezultata ulterior, nefiind vorba de o restrangere propriu-zisa a pretentiilor.”

daaa....e buna.... si este o opinie

putem cersi putina ingaduinda in realizarea drepturilor insa nu stim daca reclamantul nu a mers la plesneala...adica sa faca vreo tranzactie/achiesare si de ce nu vreo mediere

astfel, instanta miloasa, derogand, iarta lacomia nerealizata a petentului ....care a gresit la cursul de schimb
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
ContSters267790, utilizator
romascanu a scris:

Mie îmi place să zic: ne lăsăm surprinşi

Da, instanta s-a lasat surprinsa.
Admite cererea de reexaminare, fixeaza taxa de timbru pt. capatul de cerere privind daunele morale ..la valoarea precizata !

Multumesc pt implicarea pe acest topic!

Alte discuții în legătură

Cererea de reexaminare- taxa de timbru? merepere merepere avem la asociatie un proces cu un restantier. in faza de regularizare a cererii de chemare in judecata mi s-au solicitat niste informatii pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Anulare apel netimbrat ContSters416386 ContSters416386 Am facut apel dupa ce reclamantul a castigat la fond rezolutiunea contractului de intretinere care a beneficiat de scutire taxa timbru .Dupa depunere apel am ... (vezi toată discuția)