avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere indreptare greseala materiala si taxa judiciar ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere indreptare greseala materiala si taxa judiciar de timbru. Regularizarea cererii.

In situatia in care reclamantul a scris gresit valoarea pretentiilor cerute prin actiunea introductiva de instanta in sensul ca a scris mai multe zerouri la suma ceruta, dupa ce instanta ii pune in vedere prin Adresa valoarea taxei judiciare de timbru, reclamantul poate face o cerere de indreptare greseala materiala?
Este nevoie si de o cerere de reexaminare pe acelasi motiv?
Muștumesc.
Parerea mea este, ca in conformitate cu art. 204, reclamantul poate sa-si modifice cererea.
Reclamantul poate sa-si modifice cererea si sa propuna noi dovezi, sub sanctiunea decaderii, numai pana la primul termen la care acesta este legal citat.
...1. se indreapta greselile materiale din cuprinsul cererii;

Prin urmare, cred ca ar trebui sa trimiteti o cerere modificatoare prin care indreptati greseala materiala din cuprinsul cererii si timbrati la acea valoare. Aveti grija sa timbrati corect.
Nu pot timbra cand formulez cererea de indreptare greseala materiala din cuprinsul cererii insa formulez cererea de ajutor public judiciar. Este ok?
Daca reclamantul este persoana fizica, da.
De ce doar daca reclamantul este pf? Legea 146/2007 privind ajutorul public judiciar se ref. si la pj (este adevarat ca nu pt scutiri, dar se pot obtine reduceri, esalonari sau amanari) .
Din exprimarea dvs. am crezut ca va referiti la OG 51/2008 privind ajutorul public judiciar.
Da, puteti sa cereti reesalonare, reducere sau amanare daca indepliniti conditiile din legea taxei de timbru.
Sa adaugati dovezile la cerere.

Alte discuții în legătură

Cererea de reexaminare- taxa de timbru? merepere merepere avem la asociatie un proces cu un restantier. in faza de regularizare a cererii de chemare in judecata mi s-au solicitat niste informatii pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Anulare apel netimbrat ContSters416386 ContSters416386 Am facut apel dupa ce reclamantul a castigat la fond rezolutiunea contractului de intretinere care a beneficiat de scutire taxa timbru .Dupa depunere apel am ... (vezi toată discuția)