avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda circulatie

Am primit o amenda pentru depasirea vitezei si in amenda e specificat doar o localitate si denumirea drumului DNxx (drumul national respectiv tranverseaza toata localitatea), fara a se specifica mai exact locul,sensul in care circulam. As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva, daca exista posibilitatea cu succes de a contesta amenda pe acest motiv. Precizez ca nu am semnat procesul verbal pentru ca au refuzat sa imi arate inregistrarea video.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BeniaminCaba , utilizator 10:15, 4 Aprilie 2013
Puteti incerca sa contestati procesul-verbal, insa eu personal nu va dau sanse mari de reusita. Aceste amenzi sunt sustinute intotdeauna de fotografiile aparatului radar care v-a inregistrat.
Chiar daca nu se descrie exact locul savarsirii contraventiei, acest fapt nu este echivalent
cu lipsa mentiunilor legale.
Domnule,

Motivul invocat de dvs nu constituie motiv de nelegalitate . Fapta este corect circumstantiata prin aratarea faptului ca va aflati in localitatea respectiva. Oriunde pe raza localitatii aveati limita de viteze pe care ati depasit-o.
De fiecare data trimit plansele foto, in astfel de situatii.

Nu vad sa aveti sanse pe un astfel de motiv, dar puteti incerca.
BeniaminCaba a scris:

(...) Precizez ca nu am semnat procesul verbal pentru ca au refuzat sa imi arate inregistrarea video.


Semnarea procesului verbal de contraventie nu reprezinta recunoasterea vinovatiei ci doar luarea la cunostinta (chiar asa scrie in spatiul unde trebuie semnat "Am luat la cunostinta").

Tot in procesul verbal scrie ca contravenientul poate face plangere impotriva pv in termen de 15 zile de la data inmanarii/comunicarii, acest lucru fiind prevazut la art. 118 din OUG 195.

De asemenea aveti dreptul sa faceti obiectiuni.

Art. 180. –
(5) În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile trebuie consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica „Alte mentiuni”, sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.

In schimb nu se prevede nicaieri in legislatie ca politia este obligata sa prezinte pe loc contravenientului inregistrarea video a incalcarii regulilor de circulatie sau documente care sa dovedeasca ca radarul este verificat metrologic sau alte documente (legitimatia politistului, ordinul de serviciu, etc.).

motive privind anularea pv gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc pentru raspunsuri. Cred ca am sa platesc amenda. Totodata as dori o informatie daca se poate:
E legal sa afiseze procesul verbal pe o cladire in constructie, in rosu?
Faptul ca un proces verbal e afisat undeva nu inseamna ca omul respectiv poate intra in posesia procesului verbal.(poate fi rupt de cineva, deteriorat de ploaie,etc)
Nu exista posibilitatea de a contesta asa ceva in justitie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amenzii in 48h scade sansele contestatiei ? mikrron mikrron Am semnat (in dubii) sa iau PV si am plecat cuminte.. Eu am realizat abia dupa ca masina de politie care m-a oprit era parcata perpendicular pe drumul pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv obe obe Am fost depistat de radar cu 96 km. in localitate, la 20 -30 de metri de pancarda de intrare in loc. Bradul jud Sibiu. As vrea sa stiu daca ma pot lega de ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru depasirea vitezei daniz daniz Am fost surprins de un radar care era in mers pe un DN cu viteza de 117 km/h, pe motiv ca drumul era in lucru si era limita 50, problema este ca era un ... (vezi toată discuția)