avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocatii romani apara in fata intantelor dun alte ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocatii romani apara in fata intantelor dun alte state ue

Avocatii romani definitivi, cu vechime intre 5 si 10 ani in profesie (7-8 ani), pot apara cetatenii romani in fata instantelor altor state ale uniunii europene (Franta, Spania, Italia, germania, Olanda).Este necesara afilierea sau inscrierea in vreo organizatie sau alt organism, este necesar sa ai masteratul sau doctoratul, care sunt conditiile daca este posibil?
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 14:44, 25 Februarie 2009
Asta este una din variante: avocat pe lista avocatilor straini!

Insa exista si varianta inscrierii in barou (e mult mai complicata decat inscrierea pe lista avocatilor straini) caz in care se poate pleda si se pot pune concluzii practic la orice instanta romaneasca (poate exista ceva exceptii privitoare la instanta suprema). Pentru asa ceva este nevoie de proba cunostintelor de drept si limba (test) sau de o stagiatura de 2 ani, si de dovada unui anumit numar de cazuri avute, etc!

Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2009
ContSters56778, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii profesare avocat din sua in romania Alessandratw Alessandratw Buna ziua! Nelamurirea mea este legata de legea sau statutul care guverneaza posibilitatea exercitarii profesiei de avocat in Romania de catre un avocat ... (vezi toată discuția)
Practica avocatura iulian.vlad iulian.vlad Buna ziua. Daca sunt inscris intr-un barou dintr-o tara membra Uniunii Europene de 5 ani pot pleda in fata instantelor romanesti ? Am nevoie de indrumari ... (vezi toată discuția)
Bună seara!numele meu e Ștefania, și aș doresc să mă ajutați ... Ionela08 Ionela08 Bună seara!numele meu e Ștefania, și aș doresc să mă ajutați într-o problemă.Logodnicul meu este din Bangladesh,el este absolvent al facultății de ... (vezi toată discuția)