avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... continuare stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

continuare stimulent insertie

Doresc sa aflu daca am dreptul sa primesc in continuare stimulentul de insertie (cel de 500lei dupa revenirea la locul de munca) in urmatoarea situatie:
primul copil s-a nascut in septembrie 2011, am revenit la serviciu in august 2012 si am nascut iar la sfarsitul lui martie 2013. Suspendarea contractului la locul de munca se va realiza cu data de 01august2013 (in momentul in care se vor finaliza cele 126 zile de concediu medical)
Eu ma gandesc logic ca ar trebui sa primesc pana inclusiv [entru luna iulie, dar nu sunt sigura. Daca poate cineva sa-mi confirme aceasta situatie sau sa-mi explice exact cum ar sta lucrurile.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mire23 , utilizator 15:23, 29 Aprilie 2013
1. Stimulentul de insertie il primiti in continuare deoarece zilele de concediu medical (inclusiv de maternitate) sunt perioade asimilate celor de obtinere de venituri din salarii.

2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Se poate acorda stimulentul de inserţie pe perioadele în care persoana beneficiară se află în concediu medical, concediu pentru îngrijirea copilului bolnav, alte tipuri de concedii medicale acordate în baza prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare?

Solutie:
Pe perioada concediilor medicale, concediilor pentru îngrijirea copilului bolnav sau altor tipuri de concedii reglementate de OUG nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, deoarece în aceste perioade sunt realizate venituri supuse impozitului pe venit, respectiv venituri din salarii, activităţi independente sau agricole, persoana poate beneficia de stimulentul de inserţie.
Multumesc foarte mult pentru raspunsul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie suprapus cu concediu medical de lauzie Ada30teo Ada30teo Daca acum primesc stimulent de insertie dar urmeaza sa intru in concediu medical de lauzie, mai pot beneficia de stimulent pe durata acestui concediu pana la ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie mihaelaancuta mihaelaancuta In cazul in care reincep activitatea ( terminarea concediului de crestere copil) si intru in concediu medical incepand cu data de 01.02.2017 , beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie si concediu medical mihainicolau mihainicolau Buna ziua. Daca un angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata si care beneficiaza in prezent de stimulentul de insertie, intra in concediu medical, ... (vezi toată discuția)