avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema acuzatii furt nefondate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema acuzatii furt nefondate

Buna ziua,o sa incerc sa rezum cat mai mult cazul pentru a lasa ulterior loc unor detalii furnizate la cererea dumneavoastra. Anul trecut pe data de la 1 octombrie,ma intorceam de la facultate cand am constatat ca vecinul meu a taiat arborele (nuc) aflat pe hotarul dintre curtea sa si spatiu gol aflat in vecinatatea mea.La invitatia sa,am ridicat lemnul aruncat de dansul pe spatiu public(asa zisul trotuar) si l-am depozitat in curtea mea.Ulterior ,rude ale propietarului spatiului mai sus precizat ca fiind aflat in vecinatatea mea au solicitat politia acuzand ca nucul este al lor iar eu l-am furat.Vecinul care a taiat nucul nu avea autorizatie si eu nu am pus nici macar un picior pe spatiul invecinat.De ce sunt numit faptuitor atata imp cand cineva de la primarie nu m-a acuzat de furt de pe spatiul public si mai ales de ce sunt tot chemat pt declaratii daca nu s-a finalizat cazul *nici macar nu se cunoaste propietarul de drept al nucului .

Cel mai recent răspuns: Alexander111 , utilizator 00:12, 6 Aprilie 2013
Tot ce se afla pe domeniul public (copaci ) se afla in administratia drumurilor judetene/locale sau dupa caz a primariei locale.Declarati faptul ca vecinul dvs a taiat nucul.Nu va mai aruncati sa dati ajutor la "chestii" neautorizate.Faptul ca nu cunoasteti legea nu inlatura caracterul penal.
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
Ene Dragos, Consilier juridic
Cazul este destul de incurcat.
Sunteti presupus faptuitor.
Din ce ziceti nu pareti vinovat insa depinde de celelalte probe.
Da,nu stiu ce probe mai sunt.Eu am semnat un proces verbal prin care luam in custodie lemnul,aproximativ 1 m cub ,si de atunci astept.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Cazul este destul de incurcat.
Sunteti presupus faptuitor.
Din ce ziceti nu pareti vinovat insa depinde de celelalte probe.


Presupus faptuitor ,dar probabil neincriminat ,nu?Politia se autosesizeaza in astfel de situatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate obliga vecina sa tai nucul din cauza ca o deranjeaza toamna frunzele care cad? Ovimat07071609 Ovimat07071609 Buna ziua!In spatele gradinii avem un nuc.E acolo de multi ani, trece si in curtea vecinilor. De aproximativ 5 ani si-au facut casa aproape de nuc. Am fost de ... (vezi toată discuția)
Am tăiat doi arbori din curtea mea, cum pot scăpa de dosar penal? assbell99 assbell99 Am fost amendat si mi s,-a întocmit dosar penal pentru ca am tăiat doi arbori din curtea mea. (vezi toată discuția)
Taierea unui plop de pe domeniul public - contraventie sau infractiune? brisc_jr brisc_jr X a taiat un plop din fata curti-proprietate publica, pe motiv ca urma sa cada pe gospodarie(nu stiu in ce masura este adevarat) si l-a taiat pt a-l folosi mai ... (vezi toată discuția)