avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Activitate productie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Activitate productie

Va rog sa ma ajutati. In activitatea de productie bauturi spirtoase:
- materia prima alcool etilic se dilueaza cu apa dedurizata si se obtine solutie alcoolica care se pune la macerat
- ulterior in solutia alcoolica se adauga celelalte ingrediente si se transforma in bautura spirtoasa vrac
- aceasta este apoi imbuteliata si vanduta.
Va rog sa ma ajutati: cand se intocmeste raportul de productie, pentru fiecare faza in parte sau la obtinerea produsului finit(pentru toate materiile prime si materialele utilizate)?
- solutia alcoolica si bautura vrac reprezinta semifebricate sau productie in curs de executie?
Cum sa fac inregistrarile ca sa fie corecte?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 14:41, 16 Aprilie 2013
Va sfatuiesc sa nu va complicati si in contabilitate sa inregistrati raportul de productie pentru produsul finit.
Cred ca se poate si asa cum s-a spus mai sus, dar numai in conditiile unei unitati de productie mica. Nu cred ca e cazul de fata.

Eu sunt adeptul respectarii tuturor etapelor, chiar daca la prima vedere pare inutil. Se obtine o imagine clara a activitatii (un principiu in conta).
eu inregistrez si semifabricat pt ca in cazul unui inventar trebuie justificat consumul de materie prima si auxiliara pt productia in lucru .dar cunosc situatii unde se inregistreaza doar produsul finit pe baza raportului de productie insa eu prefer sa fie totul corect ca sa nu fiu nevoita sa dau explicatii in cazul unui control .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Materii prime terti adrianabresug adrianabresug am urmatoarea problema Societatea x trimite catre Y materii prime(lemn) pt realizare semifabricat .Y factureaza semifabricatul catre x cu explicatia prestari ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru cazan de tuica adinaadina adinaadina Detinatorul unui cazan de tuica (doar pentru productie proprie) ce trebuie sa faca pentru a obtine autorizatia de functionare a acestuia? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Mat aux adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti cum inregistrez vanzarea de materie auxiliara ?ca sa fiu mai clara ,avem productie tamplarie lemn si folosim ca materie auxiliara lac ... (vezi toată discuția)