buna ziua. am nevoie de niste indrumari si sfaturi va rog.
in august 2010 am nascut un baietel , iar din octombrie 2010 -august 2012 am beneficiat de indemnizatie pentru crestere copil pana la varsta de doi ani. tot in anul 2012 , mai exact in luna martie am incheiat un contract de colaborare cu o firma de asigurari de la noi in ideea de a mai castiga niste bani in plus. m-am interesat dinainte la ei daca cumva imi vor afecta indemnizatia cu ceva , iar ei mi-au zis ca nu fiindca nu este un contract de munca propriu-zis ci numai un contract de colaborare , ca nu este inregistrat nicaieri ca sa imi poata afecta indemnizatia. am incheiat contractul cu ei pe o perioada de 1 de zile insa activitate si venituri nu am avut decat primele patru luni.
astazi , am fost sunata de la prestatii sociale , cum ca la ei a ajuns un document cum ca in perioada cu indemnizatie am avut si alte venituri si prin urmare este necesara restituirea indemnizatiei.
este normal asa ceva? stie cineva cum trebuie sa procedez?
am inteles ca trebuie sa merg la trezorerie pentru a cere eliberarea unei fise fiscale din care sa reiasa cate luni si venituri financiare am avut din urma contractului cu respevctiva firma de asigurari si in in functie de acea fisa fiscala va trebui sa returnez banii.
intrebarea mea este : va trebui sa returnez indemnizatia doar pentru acele 4 luni cat am avut venituri de pe urma asigurarilor sau pentru un an de zile cat am avut contract cu ei?
este corect si legal sa ma puna sa restitui acesti bani?
1. Daca ati fost concediata prin desfiintarea postului veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj ati avut 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
2. In cazul dvs. cele 12 luni sunt formate din lunile lucrate dupa CCC plus (pana la 12) luni lucrate inainte de a intra in CCC.
3. Indemnizatia de somaj nu se poate cumula cu alte venituri decat daca aceaste sunt obtinute din activitati autorizate, potrivit legii (persoana fizica autorizata, intreprindere individuala, intreprindere familiala) si sunt sub 500 lei lunar.
va multumesc pt ca va dati tot interesul sa ma lamuriti , dar eu tot nu inteleg.
sunt in somaj pana pe 20 luna asta.
cu toate ca nu am avut venituri din asigurari si avand totusi contractul acela cu firma de asigurari , ma vor pune sa inapoiez si somajul asa cum se intampla cu indemnizatia?
ma intereseaza foarte tare aceste lucruri pentru ca sunt intr-o situatie foarte disperata. sunt insarcinata din nou si nu as vrea ca aceste lucruri sa imi afecteze indemnizatia pentru al doilea copil.
asta nu stiu....daca ma pun sa inapoiez si somajul ca si indemnizatia de la primul copil , ar fi ca si cum nu m-as fi aflat in somaj si in conditiile acestea nu voi beneficia de ccc2 , nu?
nu stiu ce sa fac si cui sa ma adresez.in loc sa stau linistita sa nu imi fie afectata sarcina ma tot stresez ca nu stiu ce se va intampla.ajutati-ma va rog
1. Starea de stres in care va aflati vi se datoreaza exclusiv dvs. care nu ati urmarit sa va fie incetat contratul cu firma de asigurari.
2. - Ar fi bine sa mergeti la Fisc sa vedeti daca mai sunteti inregistrata acolo cu venituri din contractul cu firma de asigurari.
- Daca nu sunteti inregistrata cu venituri nu aveti de ce sa va faceti griji.
asa este aveti dreptate , totul se intampla din vina mea.merg maine sa imi iau adeverinta de venit pe ultimii doi ani.va multumesc mult de tot si sa va dea dumnezeu sanatate pentru cat interes acordati celor care sunt la ananghie
S-a rezolvat situatia dvs? Eu am fost cenzor la bloc si pt ca nimeni nu a vrut sa preia, am continuat sa fiu si pe perioada cand am primit indemnizatia, fara sa realizez ca este in neconcordanta cu legea . Acum am primit somatie sa restitui 27000 de lei. In momentul de fata nu am un loc de munca, intrucat din aprilie mi s-a desfiintat postul. Nu stiu ce sa mai fac...