avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... trebuie sa restitui indemnizatia crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

trebuie sa restitui indemnizatia crestere copil fiindca aveam contract de mandat cu o firma de asigurari

buna ziua. am nevoie de niste indrumari si sfaturi va rog.
in august 2010 am nascut un baietel , iar din octombrie 2010 -august 2012 am beneficiat de indemnizatie pentru crestere copil pana la varsta de doi ani. tot in anul 2012 , mai exact in luna martie am incheiat un contract de colaborare cu o firma de asigurari de la noi in ideea de a mai castiga niste bani in plus. m-am interesat dinainte la ei daca cumva imi vor afecta indemnizatia cu ceva , iar ei mi-au zis ca nu fiindca nu este un contract de munca propriu-zis ci numai un contract de colaborare , ca nu este inregistrat nicaieri ca sa imi poata afecta indemnizatia. am incheiat contractul cu ei pe o perioada de 1 de zile insa activitate si venituri nu am avut decat primele patru luni.
astazi , am fost sunata de la prestatii sociale , cum ca la ei a ajuns un document cum ca in perioada cu indemnizatie am avut si alte venituri si prin urmare este necesara restituirea indemnizatiei.
este normal asa ceva? stie cineva cum trebuie sa procedez?
am inteles ca trebuie sa merg la trezorerie pentru a cere eliberarea unei fise fiscale din care sa reiasa cate luni si venituri financiare am avut din urma contractului cu respevctiva firma de asigurari si in in functie de acea fisa fiscala va trebui sa returnez banii.
intrebarea mea este : va trebui sa returnez indemnizatia doar pentru acele 4 luni cat am avut venituri de pe urma asigurarilor sau pentru un an de zile cat am avut contract cu ei?
este corect si legal sa ma puna sa restitui acesti bani?
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: alina_mirela00 , utilizator 15:44, 28 Ianuarie 2014
buna ziua , imi cer scuze ca raspund cu intarziere ....
am fost la ajpis si mi-am luat angajament de plata pentru suma respectiva si de cateva luni platesc o suma mica in contul acelei datorii. nu aveti ce sa faceti decat sa restituiti acea suma de bani chiar si cate putin....statul nu iese niciodata in pierdere....sper sa va rezolvati problema cat mai repede
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate cu indemnizatie zero Christiana30 Christiana30 Buna ziua, Ma aflu in concediu maternitate iar angajatorul mi-a spus ca acesta nu se plateste pentru ca in ultimul an anterior concediului de maternitate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2-lea copil dupa concediu fara plata mirikeus mirikeus In acest moment sunt insarcinata cu primul copil urmand sa nasc in mai. Tare mult mi-as dori sa fac si pe al doilea bebe la o distanta de maxim 2 ani ... (vezi toată discuția)
Returnare indemnizatie crestere copil madalina_negrea33 madalina_negrea33 Buna ziua, In perioada noiembrie 2011 - august 2012 am beneficiat de indemnizatie crestere copil; eu sunt angajata la o banca si sunt si PFA (traducator); ... (vezi toată discuția)