avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Chelt nedeclarate in D 390 - limita minima
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Chelt nedeclarate in D 390 - limita minima

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista , reglementat legal undeva, vreo limita minima pentru cheltuielile (serviciile) nedeclarate in D 390 ? Care este acea limita? Am auzit ca e 1500 euro dar nu am gasit reglementat legal niciunde.
Adica daca din greseala nu am declarat in 2010 , 350 euro in D 390, acum care este pedeapsa mea?
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 16:32, 7 Aprilie 2013
Personal, nu stiu sa existe o limita minima sau maxima pentru omiterea careia in completarea Declaratiei 390 sa existe in mod special o sanctiune, insa conform Codului de Pocedura Fiscala:

"Art. 219^1 Contravenţii în cazul declaraţiilor recapitulative
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
a) nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor recapitulative reglementate la titlul VI din Codul fiscal;
b) depunerea de declaraţii recapitulative incorecte ori incomplete.

(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează astfel:
a) cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul săvârşirii faptei prevăzute la alin. (1) lit. a);
b) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei în cazul săvârşirii faptei prevăzute la alin. (1) lit. b).

(3) Nu se sancţionează contravenţional:
a) persoanele care corectează declaraţia recapitulativă până la termenul legal de depunere a următoarei declaraţii recapitulative, dacă fapta prevăzută la alin. (1) lit. b) nu a fost constatată de organul fiscal anterior corectării;
b) persoanele care, ulterior termenului legal de depunere, corectează declaraţiile ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.

(4) În cazul aplicării sancţiunii amenzii prevăzute la alin. (2), contravenientul are posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal de constatare şi sancţionare contravenţională "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari intracomunitare beatrix2010 beatrix2010 Ce se poate intampla in situatia in care o firma din Ro nu depune declaratia de prestari intracomunitare UE, dar partenerul strain o depune? (vezi toată discuția)
Declaratia 394 rocky2009 rocky2009 Buna dimineata, Se poate face rectificativa la declaratia 394? Ce implica acesta rectificativa, din punct de vedere al amenzilor? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Declaratia 390 viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 #-oprestator roman platitor de tva emite factura pt (concret) lucrari de zugraveli, gresie, faianta catre un beneficiar platitor de iva in Italia .Factua este ... (vezi toată discuția)