avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie tractor din Slovenia
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie tractor din Slovenia

Care este suma maxima cu care se poate achizitiona cu cash ( numerar) un tractor pe societate din Slovenia? Mentionez ca societatea are doi administratori, deci impreuna platesc utilajul, suntem platitori de TVA si inreg. in ROI.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 14:59, 8 Aprilie 2013
Platile numerar catre persoane juridice sunt limitate la 5000 lei/partener si 10.000 lei/zi sau 10.000lei/partener/zi pentru partener tip cash&carry.
Platile catre persoane fizice nu sunt limitate decat pana la limita de 15.000 euro pentru a evita obligatia declararii tranzactiei la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, dar nu este obligatoriu - adica daca nu va deranjeaza comunicarea catre ONPCSB, puteti plati si mai mult de atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista un plafon privind cheltuielile zilnice? Sandybel Sandybel Buna seara! Am citit un subiect in care se spunea ca exista un plafon zilnic de cheltuieli Suntem o societate si tocmai am achizitionat de la o persoana ... (vezi toată discuția)
Plafon plati achizitii intracomunitare mirceaungureanu mirceaungureanu cat este plafonul de casa pentru achizitii intracomunitare ? (vezi toată discuția)
Plafon de plata facturi in numerar yvm yvm Buna ziua In ce conditii poate plati o persoana fizica cu numerar o factura mai mare de 5000 RON? (vezi toată discuția)