avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale exista un plafon privind cheltuielile zilnice?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

exista un plafon privind cheltuielile zilnice?

Buna seara!
Am citit un subiect in care se spunea ca exista un plafon zilnic de cheltuieli
Suntem o societate si tocmai am achizitionat de la o persoana fizica un autoturism cu plata cash:-/
Am gresit? Cum se procedeaza in astfel de cazuri?
Va referiti probabil la plafonul de incasari si plati numerar. In cazul achizitiilor de la persoane fizice nu exista plafon privind sumele platite numerar. Trebuie doar sa respectati prevederile privind raportarea tranzactiilor la Oficiul pentru combaterea spalarii banilor, cf Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor despre care gasiti informatii pe acest site, la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
In cazul achizitiilor de la persoane juridice, sumele platite numerar catre furnizori nu pot depasi un total de 10 000 ron/zi.
Buna ziua!
Plafonul pentru platile cash este de 5000 lei/ zi de la/ catre un singur partener si 10.000 lei/zi in total.
Cu stima,
av. Silviu Serban

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon plati achizitii intracomunitare mirceaungureanu mirceaungureanu cat este plafonul de casa pentru achizitii intracomunitare ? (vezi toată discuția)
Achizitie tractor din slovenia ana_abo ana_abo Care este suma maxima cu care se poate achizitiona cu cash ( numerar) un tractor pe societate din Slovenia? Mentionez ca societatea are doi administratori, ... (vezi toată discuția)
Pfa registru de caa VRABIE SIMONA VRABIE SIMONA Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de PFA,pot incasa ca pfa in casa venituri peste 5000 lei?Va multumesc (vezi toată discuția)