avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pe drum forestier poata sa-mi faca dosar penal pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pe drum forestier poata sa-mi faca dosar penal pentru condus

daca ma prinde ce sa le zic ca am doar 17 ani sa numi faca dosar penal :( va rog ajutatima :(
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 19:46, 6 Aprilie 2013
daca conduceti fara permis de conducere intocmirea dosarului penal se face indiferent de locul infractiunii sau varsta infractorului.
Nu chiar... Depinde ce vehicul a condus. :D Iar daca conduci in curte o masina la care ai nevoie de permis, nu-ti face nimeni dosar penal pt. ca legea se refera la drumurile publice.
LuchianSeb a scris:

(...) legea se refera la drumurile publice.


in cazul unei persoane cu permis de conducere cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge care conduce un autovehicul intr-o curte i se intocmeste sau nu dosar penal? consideram cazul "fara producerea unui accident in curte".;)

nu cred ca userul @florinelalex_one s-a referit la conducerea unei trotinete, biciclete sau carute pe un drum forestier atunci cand a pus intrebarea.

daca este vorba de vehicule care nu necesita detinerea unui permis de conducere nu este cazul deschiderii unui dosar penal.

exista autoturisme care pot fi conduse de la 16 ani si nu este obligatoriu permisul de conducere.

din relatare se pare ca inca nu a fost prins asa ca trebuie sfatuit sa evite astfel de "experiente" pana la obtinerea permisului de conducere.

mai ales ca si persoana care inmaneaza cu buna stiinta un autovehicul unei persoane care nu detine un permis valabil se pricopseste cu un dosar penal.
cyan a scris:

in cazul unei persoane cu permis de conducere cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge care conduce un autovehicul intr-o curte i se intocmeste sau nu dosar penal?


NU!

Daca sunt in curte, fara permis, si dau cu spatele si omor pe cineva, voi fi acuzat doar pentru omor din culpa.
,,in cazul unei persoane cu permis de conducere cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge care conduce un autovehicul intr-o curte i se intocmeste sau nu dosar penal? consideram cazul "fara producerea unui accident in curte". ''.

E o intrebare la care doriti sa raspund?
Raspuns: In curte la tine nu-ti face nimeni nimica daca conduci masina. Exista o explicatie mai mult decat simpla, si anume ca esti pe proprietatea ta privata astfel ca nu are voie nimeni sa-ti violeze intimitatea. Cu alte cuvinte nu poate nimeni sa-ti faca dosar penal ca te-ar fi vazut cum conduceai in curte. Sa te filmeze nici atata ! Iar legea se refera la drumurile publice. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat, pedeapsa MIRCEA AVASILOAIE MIRCEA AVASILOAIE Buna ziua, unuia din copii (baieti) aseara i-a fost suspendat permisul pe 3 luni ptr. alcoolemie de 0,65 la miein aier pur expirat, i-a fost recoltat probe de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal sau nu? virgi6nia virgi6nia ma facut un accident fara victime alcolemia a fost de 0,80 in sange, risc dosar penal ,care este procedura, se judeca la parchet in cazul unei amenzi ... (vezi toată discuția)