avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa poluare recuperata de societatea de leasing.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa poluare recuperata de societatea de leasing.

Va salut ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie de fapt : Am incheiat un contract de leasing cu o firma de leasing in 2008 pentru un autovehicul , acestia mi-au emis o factura pentru taxa de poluare pe care am achitat-o in decembrie 2008 , apoi ,se pare ca pe la inceputul anului 2009 (dupa spusele unui lucrator local al ministerului de finante )au facut demersuri pentru recuperarea taxei , fara cunostiinta mea . Anul acesta am terminat contractul de leasing si , in momentul cand am vrut sa inmatriculez masina , am cerut o adeverinta de la Finante(necesara in dosarul de inmatriculare) , stiind ca platisem taxa auto , am avut surpriza sa aflu ca taxa trebuie achitata din nou ,intrucat in adeverinta respectiva se specifica ca s-a restituit taxa... Platisem in dec. 2008 aprox. 2600 lei,acum am vazut ca ar fi de platit aprox. 15000 lei (Atat de mult sa fi crescut taxa de atunci ?!).I-am sunat pe cei de la societatea de leasing , dar acestia ezita sa-mi dea un raspuns concret de mai bine de o saptamana ,spunandu-mi ca problema mea a fost trimisa catre solutionare.... Nu stiu ce sa mai fac...! A trecut si perioada de 30 de zile cat puteam sa mai circul cu numerele de leasing...Ce pot sa fac? Nu am bani sa platesc noua taxa , nici n-ar fi drept ,doar am achitat-o o data !Cei de la firma de leasing au luat banii de la Finante si nu mi i-au rambursat printr-o factura de stornare si nici nu mi-au adus la cunostiinta demersurile lor privind restituirea taxei de poluare ! Am dreptul sa le cer sa-mi acopere cheltuielile aferente taxei de timbru in forma actuala ? Sau nu le pot cere decat ceea ce au recuperat ei ? Iata un exemplu care ne arata cum se poate folosi cineva ,in mod necuvenit, de banii altcuiva ,fara stirea acestuia din urma ! Iata un furt calificat efectuat de catre una din cele mai mari societati de leasing din tara ! Pot sa-i chem in instanta daca nu repara neajunsul creat pe cale amiabila ? Ce sanse am sa reglez conturile in virtutea dreptatii si a bunei-credinte ?! Va multumesc anticipat ! O zi minunata !

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
costi755, utilizator
Situaţia dumneavoastră este de genul "hoţie la drumul mare" din partea societăţii de leasing. În opinia mea, sper foarte mult să nu fie aşa, s-ar putea să vă restituie suma pe care aţi plătit-o atunci cu titlu de taxa de poluare şi poate ceva dobânzi, iar acum dumneavoastră veţi fi nevoit să plătiţi timbrul de mediu.
Nu mai sunaţi la societatea de leasing, adresaţi-vă în scris solicitând o rezolvare pentru problema dumneavoastră. Trimiteţi orice document prin scrisoare cu confirmare de primire, iar un exemplar păstraţi-l la dumneavoastră.
Cu stresul acesta am stat si noi, sa nu-si fi recuperat firma de leasing taxa de prima inmatriculare fara stirea noastra, a utilizatorului masinii.

Societatea de leasing ne-a transmis ca ei nu au facut demersuri decat in cazurile exprese in care utilizatorul a solicitat recuperarea taxei.
Tineti cu dintii de factura si chitanta/OP-ul pe care dvs il aveti intre dvs si societatea de leasing si care demonstreaza ca ati achitat acea taxa catre firma de leasing.
Asa cum spunea cineva mai sus, faceti totul in scris, cu confirmare de primire (scrisori, somatii, etc) astfel incat sa beneficiati de un termen rezonabil de raspuns. La telefon nu vor recunoaste niciodata ca le-ati solicitat un raspuns pe 1 aprilie sau pe 10 aprilie... Trebuie sa aveti dovezi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa prima inmatriculare contract leasing lumi71 lumi71 Buna ziua In martie 2007 am achizitionat un autoturism nou in leasing pe persoana fizica, pentru care am achitat ulterior inscrierii in circulatie a ... (vezi toată discuția)
Adeverinta anaf/contract leasing cristiana_h cristiana_h Buna ziua, Am o nelamurire si doresc sa stiu punctual, cu articole de lege cum pot rezolva o situatie. Am incheiat la inceput de martie un contract de ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare - auto leasing DAN 27 DAN 27 Am achizitionat un autorism in sistem leasing. Toate cheltuielile facute probabil de firma de leasing (taxe privind inmatricularea, taxa numere, taxa ... (vezi toată discuția)