avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare titlu de proprietate

Buna dimineata ! Am si eu o problema legata de un titlu de proprietate emis de comisia locala pe numele strabunicului meu defunct iar la mostenitorii defunctului apar pe langa bunicul meu inca 2 persoane care nu au nici un grad de rudenie cu defunctul sau bunicul.Eu intentionez sa fac o actiune in instanta de chemare in judecata a comisiei locale,dar nu stiu daca pentru anularea titlului de proprietate sau pentru schimbarea titlului de proprietate si ce motiv sa invoc pt modificarea lui, conform registrului agricol al comunei strabunicul meu apare cu 0.5 ha in pct respectiv iar titlul este emis pe 0.47 ha dar pe numele celor 3 .Va multumesc pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 16:51, 23 Iulie 2009
Titlul de proprietate nu se schimba...doar se bareaza numele persoanelor care au fost trecute din greseala, se aplica stampila OCPI-ului, mentiunea "corectat" si semnatura sefului OCPI. Partea delicata este ca bunicul dvs. nu avea calitatea sa solicite restituirea dreptului de proprietate dupa socru, daca am inteles eu bine... Bunica dvs nu a mai avut frati sau surori?
Bunica mea mai avea o sora care este in viata. Cine va trebui sa solicite restituirea dreptului de proprietate ?
Pentru KIANDRA:coffee:

Va rog frumos, spuneti-mi si mie baza legala cu privire la" dreptul comisiei judetene de a corecta titlul de proprietate, la propunerea comisiei locale.:(
KYANDRA, insist :help: si cu scuzele de rigoare, va mai rog ...o parere:D:luck:

Hotararea Comisiei Judetene pt. validarea masurilor stabilite ...in vederea reconstit.D.P., este un act adv. -jurisdictional?
In cadrul unui proces, ce exceptie de fond pot invoca; de NULITATE sau de NELEGALITATE, cf.art4(1) din lg,554??
Ultima modificare: Vineri, 27 Februarie 2009
balantajust, utilizator
Trebuie sa formulati o cerere la primarie prin care sa solicitati toate actele care au stat la baza emiterii titlui de propietate , si anume registrul agricol , hotarare de validare , proces verbal de reconstituire a dreptului de propietate , si cel mai importatnt cererea de reconstituire a dreptului de propietate . Trebuie sa vedeti daca cererea de reconstituire este facuta in nume propriu . Daca cererea de reconstituire este facuta decat in numele autorului , chemati in judecata comisia locala de fond funciar , comisia judeteana si OCPI pentru a fi obligate sa va corecteze titlul de propietate .
Sfatul meu este sa va duceti la un avocat .
Succes!!!

Alte discuții în legătură

Act adv.-jurisdictional balantajust balantajust :O Am o dilema. , va rog luminati-ma:luck: \\\\\\\\\\\\\\\"O HOTARARE\\\\\\\\\\\\\\\" a Comisiei Judetene pt.Stab. Dr. de Prop.,privind corectarea unui ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare titlu de proprietate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o speta. De pe urma unui defunct au ramas 4 mostenitori, care au formulat cerere de reconstituire in termenul legal. Comisia judeteana a validat ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept de proprietate: procedura ContSters110543 ContSters110543 Va rog frumos sa ma lamuriti daca mai pot sa cer dreptul la o padure forestiera pe care recent am descoperit ca sunt mostenitorul unei persoane defuncte care a ... (vezi toată discuția)