avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stopaj la sursa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stopaj la sursa

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti care dintre conturile contabile sunt considerate stopaj la sursa. Am o lista de 133 de pagini de la ANAF pe care tb sa o descalcesc. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Crystynika , utilizator 15:29, 8 Aprilie 2013
Buna ziua,

"Stopajul la sursa" reprezinta retinerea obligatiilor fiscale de catre platitorul de venit asupra unor categorii de venituri cum ar fi: venituri din salarii si asimilate acestora, venituri din pensii, din conventii civile, din contracte civile de prestari servicii, etc. Persoana juridica care are de platit un venit catre o persoana fizica sau juridica are obligatia legala de a nu plati acel venit fara a calcula si retine obligatiile fiscale prevazute de lege.

Principalele obligatii fiscale cu dtopaj la sursa sunt:
- impozitul pe salarii ( cont contabil 444)
- contributia individuala la asigurarile sociale ( cont contabil 4312)
- contributia individuala la asigurarile de sanatate ( cont contabil 4314)
- contributia individuala la fondul de somaj ( cont contabil 4372)
Buna seara,

As mai adauga impozitul pe dividende si impozitul pe veniturile nerezidentilor in general inregistrate in contul 446.

Numai bine
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Note contabile privind salarizarea sonya33 sonya33 #-obuna ziua. sunt novice in contabilitate si nu as dori sa gresec, va rog ma puteti ajuta cu notele contabile care se inregistraza privind salarizarea? va ... (vezi toată discuția)
Rovignete si diurne grecuanamaria grecuanamaria Va rog sa ma ajutati cu inregistrarea ch cu rovigneta si cu diurna. va multumesc ( tin sa precizez ca sunt la inceput de drum in acest domeniu) (vezi toată discuția)
Contributii prestare de servicii mihovicidaniela mihovicidaniela ce retineri se fac la prestre de servicii la o persoana fizica? tot 10,% 0,5% si impozit tot la brut? (vezi toată discuția)