avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere tva benzina
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere tva benzina

Buna ziua!

Pe firma am doua autoturisme unul care merg zi de zi si deduc 100% benzina si toate cheltuielile , ptr ca sunt administrator si il folosesc numai in interesul firmei( se poate vedea in foile de parcurs) , iar folosesc celalalt auto cand vin actionarii .
Pot deduce si pe celalalt tot 100% sau cel mult un autoturim?
Daca utilizarea este justificata, si aveti foi de parcurs in regula, puteti deduce, de la 14.03.2013, numai daca este inscris de aparatul fiscal (casa de marcat) C.U.I-ul dvs pe bonul fiscal.
nu inteleg ce vreti sa spuneti,adica pe bonul de benzina furnizorul trebuie sa treaca si codul meu fiscal ?deducerea tva reglementata de ordonanta din 14.03.2013 nu se refera la deducere tva si pe baza de BF fara factura ?scrie si de deducerea tva la bonuri benzina ?
Ordonanta 84 prevede limitarea deducerii TVA de pe bonurile fiscale, conditionata de imprimarea codului fiscal al beneficiarului, fara nici o alta precizare.
Conform O84, TVA de pe bonurile fiscale mai mici de 100 euro de deduce cu conditia ca acestea (bonurile) sa aiba imprimat de casa de marcat codul fiscal al beneficiarului. (indiferent daca bonurile sunt de combustibil, servicii sau bunuri materiale)

"Pentru achiziţiile de bunuri şi servicii pe bază de bonuri fiscale emise în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, deducerea taxei poate fi justificată cu bonurile fiscale care îndeplinesc condiţiile unei facturi simplificate în conformitate cu prevederile art. 155 alin. (11), (12) şi (20) din Codul fiscal dacă furnizorul/prestatorul a menţionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal codul de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului."
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil
da ,aveti dreptate, am citito printre randuri fara sa ma gandesc prea mult la ceea ce scrie in ordonanta .de exemplu am foarte multe bonuri de benzina de pe 15 pana pe 31.03 dar nu este trecut nicaieri codul meu fiscal asta inseamna ca nu mai pot deduce tva ? ce fac cu ele le inregistrez pe cheltuieli tot cu tva ?
Valoarea bonului va fi inregistrata integral pe cheltuiala.

Alte discuții în legătură

Normele la codul fiscal prin hg 84/2013, in mo 136/14.03.2013. Mariralu Mariralu Au fost publicate Normele la codul fiscal prin HG 84/2013, in MO 136/14.03.2013. O modificare foarte importanta, care intra in vigoare la data publicarii, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile dupa 14 martie ludo ludo Buna ziua, Rog frumos o lamurire: Cum se va proceda, ca urmare H.G. nr.84/2013, dupa data de 14.03.2013 cu cheltuielile deductibile evidentiate pe un bon ... (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale danaalex danaalex Am tot cautat pe internet discutii legate de regimul bonurilor fiscale. Am inteles vajeala cu bonurile de benzina, cele pana in 100 ron s.a.m.d Nu m-am ... (vezi toată discuția)