Buna ziua! In urma unei ne plati a unei persoane la intretinere care a fost administrator de bloc si care a sustras o suma de bani care se afla inca in ancheta, dar aici vorbesc exclusiv de aceasta ipoteca pe casa fostului administratorului pentru suma de intretinere. I-a fost inmanata prin posta de catre cei de la Cadastru ca are ipoteca pusa pe casa prin sesizarea asociatiei de proprietari. Intrebarea mea este:
1. Este corect asa ceva, se poate face ipoteca prin cadastru....?
2. Care sunt masurile luat in cazul neplatii intretinere si punearea ipotecii reale pe un apartament?
3. Ridicarea ipotecii?
Da in mare parte asta vreu sa stiu. Legat de suma sustrasa este in ancheta penla e aparte momentan de plata de intretinere, ceea ce nu mi se pare mie corect este aeasta hartie de la cadastru prin care se pune IPOTECA pe imobil...asta vreu sa stiu daca e corect procedat
Cititi si recititi art. 51 din Legea 230/2007 (citat mai sus) si va convingeti ca asociatia a procedat corect la instituirea privilegiului imobiliar asa cum prevede legea.
Ce vi se pare incorect? Spuneti-ne sa intelegem ce va framanta.
am recitit, eu nu zic sa nu procedeze corect, ce ma framanta pe mine este:
asociatia de prop a facut demersul corect prin ipoteca prin cei de la CADASTRU? asta e tot ce vreu sa stiu
Inscrierea privilegiului imobiliar se face de catre Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara in urma solicitarii presedintelui asociatiei care, pe langa cerere, a depus si listele de plata ca dovada a debitelor. Daca presedintele nu facea dovada acestor debite, OCPI nu accepta inscrierea privilegiului.