avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Impunere casa - teren intravilan agricol
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Impunere casa - teren intravilan agricol

Buna ziua,
Am un teren in Bucuresti (la iesire, dar tine de Bucuresti) care este intravilan agricol.

In 2011 am obtinut certificat de urbanism si autorizatie de constructie. Am terminat acum de construit si am facut si receptia. Problema e ca nu vor sa-mi puna casa pe ROL pt ca este intravilan agricol si nu intravilan.

Ce se poate face? Se poate trece intravilan doar terenul de sub casa?

Multumesc,
Ana
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
AnnaFranculescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 12:49, 9 Aprilie 2013
Din cate inteleg, nu incadrarea in extravilan-intravilan va incomodeaza pe dumneavoastra, ci categoria de folosinta este inca "arabil", nu "curti-constructii", cum ar trebui. Da, puteti schimba categoria de folosinta doar pentru partea cu casa si sa lasati restul ca "arabil". Procedura se numeste scoatere din circuitul agricol.
Ce ma surprinde este cum v-au dat ei autorizatie de construire pe teren arabil, poate n-ar strica sa ii intrebati (in scris, vreau sa spun) ;)
Va multumesc frumos pt. raspuns.

Sa inteleg ca nu trebuia sa obtin autorizatia de constructie pe intravilan agricol? #-o in acest caz nu stiu pe ce documente s-au uitat ei, ideea e ca nu mi-au zis nimic. Eu impozitul l-am platit pe agricol.

Pt. a scoate doar terenul cu casa din intravilan-agricol in intravilan-constructii, banuiesc ca trebuie sa fac cadastru pentru dezmembrare in doua loturi, corect?

Multumesc!!!
In practica am vazut de exemplu lot (1 nr. cad inscris 1 CF) de 2.500 mp, din care 500 mp sunt curti-constructii si 2.000 mp teren arabil. Nu cred ca aveti obligatia sa faceti dezmembrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)