avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... declaratia 152
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

declaratia 152

Am vrut sa depun la ANAF sect 2 declaratia (cererea ) 152. Mi s-a raspuns ca trebuie urmata aceiasi procedura ca la depunerea decl 150 (notariat ,...).
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:26, 30 Mai 2014
Aveti certificat de semnatura electronica pe numele dv.?
am certificat de 2 ani si transmit cu el decl 112. A aparut decl 152 ca sa urmarim toate inregistrarile facute de asoc la ANAF si dosarul fiscal al asoc.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
sanda65, utilizator
Inseamna ca aveti si imputernicirea initiala care v-a fost necesara atunci cand ati aplicat prima oara pentru inregistrarea certificatului de semnatura electronica.

In cazul acesta, completati formularul 152, il listati, va scoateti si exemplarul 2, va faceti o copie la CI si o copie la imputernicirea pe care deja o aveti si cu acestea toate va duceti la ANAF sect 2 si le depuneti.
Va luati inapoi imputernicirea originala si unul din exemplarele formularului 152 pe care functionara va aplica stampila de inregistrare.

Asteptati acasa sa va vina emailul de accept in 4-7 zile, dar puteti incerca si in acest rastimp sa intrati la dosarul fiscal. E posibil sa puteti accesa mai repede dosarul pana a primi emailul
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
elga50, moderator
daca nu am semnatura digitala, cum pot sa depun declaratia 152?
Daca puteti depune declaratiile 112, atunci puteti intra sau ar trebui sa puteti intra si la dosar, fara a mai depune formularul 152.

Intrati pe site-ul ANAF - sus dreapta aveti butonul de autentificare.
Inainte de autentificare asigurati-va ca aveti tokenul pe calculator, apoi apasati pe butonul de autentificare, site-ul citeste direct tokenul, tastati parola.
Va introduce pe o pagina unde aveti optiunea "Dosar fiscal" - Apasati butonul si ar trebui sa va duca pe pagina de cont a asociatiei. Alegeti codul de CIF. Apasati GO. CIF-ul trebuie sa ramana vizibil. Aici vizualizati ce aveti nevoie dupa care inchideti pagina de browser de la "X".
In pagina de autentificare deconectati-va ca sa nu ramaneti incarcat pe pagina, de la acelasi buton, de data aceasta "Deconectare".


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. obtinere. etape. - atentie! din 1 iulie 2011 declaratia 112 se depune doar online! Valentin_buzau Valentin_buzau [b]Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. Obtinere. Etape. - Atentie! Din 1 iulie 2011 Declaratia 112 se depune doar ONLINE! ... (vezi toată discuția)
Obligatiile fiscale ale asociatiilor de proprietari catre stat elga50 elga50 Cititi acest articol aparut in data de 13.07.2012 pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Acces la dosarul fiscal georgeiuly georgeiuly Cum pot avea aces la dosarul fiscal al asociatiei , direct prin internet ? Am drept de semnatura electronica dar mi s-a spus ca trebuie decl 153 dar ptr ... (vezi toată discuția)