avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - Licitatie adjudecare imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - Licitatie adjudecare imobil

Buna ziua,
As dori sa stiu daca la licitatia de vanzare a unui imobil, ca urmare a executarii silite, trebuie/poate sa fie prezent si debitorul.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lacramioaracor , utilizator 10:56, 24 Octombrie 2013
In mod normal, el trebuie sa fie citat de catre executor, evident poate sa fie prezent. Daca vorbim despre faptul ca are un interes major, as zice ca trebuie sa fie prezent.
Multumesc frumos.
As mai dori o lamurire.
O persoana care este coleg cu debitorul poate participa la licitatia de adjudecare a imobilului executat? Exista riscul sa fie considerat ca interpus al debitorului?
Multumesc.
Daca acel coleg cumpara pt el, nu-i nimic in neregula. Debitorul poate informa pe mai multi cand va avea loc licitatia, astfel are mai multe sanse sa obtina un pret rezonabil.
Executorul a mentionat ca pentru intabularea imobilului adjudecat la licitatie se percepe o taxa de 2% din valoarea , care se va plati la Finante.
As vrea sa stiu daca este corecta mentiunea?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Licitatie imobil ipotecat naroty naroty sunt debitor ipotecar intr-un contract bancar. suntem la a 2-a licitatie. pretul s-a micsorat cu 25%. intrebare: pot participa pentru a-mi rascumpara ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca la un imobil mostenit elenatp elenatp Avem un imobil cu care am ajuns la executori deoarece din cele trei proprietar, doua nu este in stare sa plateasca datoria fata de alti mostenitori. Imobil ... (vezi toată discuția)
Participare licitatie rodiela2011 rodiela2011 Cine are dreptul din familia mea sa se inscrie la o licitatie a unui imobil care a fost in proprietatea mea? (vezi toată discuția)