avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Violarea secretului corespondentei electronice
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Violarea secretului corespondentei electronice

Cineva a intrat in cutia postala a unui prieten, dupa care a inceput sa trimita e-mailurile mele la o alta persoana, (am dovada etc.) dupa care a inceput sa-mi publice fotografiile gasite in acesta corespondenta cu prietenul meu pe net, a facut un blog despre mine, cu numele si prenumele si pozele mele.
Cand am aflat despre blog am depus o plangere la politie, deocamdata nimic, cazul e putin complicat, ca eu traiesc in strainetate, deci am facut plangerea in strainetate, iar persoana respectiva traieste in Ro. Ce sansa credeti ca am cu acest caz?
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
ContSters288105, utilizator
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 00:23, 10 Aprilie 2013

Sigur ca nu trebuie sa dovediti dv ca prietenului i-a fost accesat contul de mail fara drept. Ideea este ca va trebui sa se constate daca s-a accesat fara drept = daca prietenul i-a dat sau ba parola sau daca l-a lasat la PC-ul sau pentru orice altceva si respectivul a constatat ca poate accesa contul de mail al respectivului prieten al dv.

Clar ca nimeni nu are dreptul sa citeasca din corespondenta altuia daca nu are acordul, dar… din “casuta postala a prietenului a fost sustrasa corespondenta” = trebuie sa se constate ca el nu a permis accesul.

Si prietenul ar trebui sa reclame accesul fara drept. Dv aveti calea procesului civil.

In ceea ce priveste blogul, daca ati raportat (si) abuzul va trebui sa asteptati un timp pana ce vor fi luate masurile respective pentru ca sunt o multime de raportari false de abuz si dureaza pana sa le cerceteze pe toate.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de corespondenta???/ lupianca lupianca Buna seara...am o intrebare. Daca, in timpul casatoriei sotii aveau aceeasi parola la mailurile personale ( deci totul era pe fata ca sa zic asa) iar sotia a ... (vezi toată discuția)
Incalcarea dreptului la intimitate. Paulexandra Paulexandra Lucrez in cadrul unei companii de IT cu pretentii. Am fost in concediu 1 saptamana, timp in care managera impreuna cu un coleg mi-au verificat laptopul si ... (vezi toată discuția)
Am accesat fara drept contul de e-mail al fostei iubite - ce se intampla daca ma reclama? Sir_Phantom Sir_Phantom Am si eu o intrebare pt domniile voastre .....de curand m=am despartit de aleasa inimii ...si din cearta in cearta ...am ajuns si am intrat p mail-ul ei ... ... (vezi toată discuția)