avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Chitanta taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Chitanta taxa auto

Buna ziua,
Am cumparat o masina inscrisa in RO.Prima inmatriculare a fost in 07.2007;masina luata in leasing de noua de proprietar, dupa expirarea leasing-ului, proprietarul a trecut-o pe firma lui(deci al doi-lea proprietar este firma lui), in 03.2013 am cumparat eu masina si am dus actele la o firma de inmatriculari pentru a o transcrie pe mine. Acestia u facut o cerere catre finante sa emita dovada ca taxa a fost platita si nerecuperata. Dupa o luna de asteptare, finantele zic ca nu au gasit datele cerute de firma de inmatriculari si cer chitanta taxei auto (din 2007 cand s-a platit), ori eu nu pot face rost de aceasta chitanta. Ce este de facut? Am inteles ca finantele de la inceputul acestui an de cand cu timbrul de mediu, si-au luat raspunderea ca se vor ocupa de prelevarea acestor chitante. Mi se pare absurd ca Finantele care au luat banii de pe taxa auto sa nu aiba in baza lor de date informatii daca s-a platita taxa si daca s-a restituit! Deci daca nu am aceasta chitanta din 2007 ce fac?
Cel mai recent răspuns: cristiana_h , utilizator 20:10, 10 Aprilie 2013
Daca masina a fost inmatriculata pe firma de leasing, puteti solicita serviciului de inmatriculari sa va elibereze o copie dupa aceasta chitanta. Va trebui sa anexati o copie dupa cartea de identitate a masinii si sa platiti o taxa de 5 lei.
OK, multumesc, dar vreu sa mentionez ca firma de leasing a inmatriculat masina pe Bucuresti, iar eu sunt din Timisoara. Firma de intermedieri cu care colaborez a zis ca este adevarat ca se poate obtine si de la serviciul de inmatriculari dar doar de la Bucuresti nu si din Timisoara. Multumesc inca o data.
Raspunsul este la firma de leasing. Acestia au (drept, in arhiva, te rogi si astepti vreo 2 zile) dosarul acela cu copia op--ului sau chitantei de plata). Solicitarea o puteti face mentionand numarul de contract (de leasing) dupa care ei sa identifice masina. Noi am rezolvat in 2 zile insa la un leasing incheiat in martie 2013 (op-ul era din martie 2008)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)
Timbru mediu beberyn beberyn BUNA ZIUA. Am cumparat de curand un logan an 2007 si incerc sa il inmatriculez dar intampin numai probleme din partea ANAF. Astazi am fost sa scot certificat ... (vezi toată discuția)
Taxa auto razvanel91 razvanel91 am achizitionat recent o masina care a fost in leasing cu nr gen B121324..masina a fost cumparata in 2006 si inmatriculata cu numere definitive dupa ... (vezi toată discuția)