avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... care sant dotarile obligatorii ale autoturismului ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

care sant dotarile obligatorii ale autoturismului ?

in ultimul timp s-au indesit controalele la stingatoare , truse medicale , triunghiuri , veste reflectorizante . va rog comunicati-ne legea , articolul etc care reglementeaza clar aceste obligativitati , precum si penalizarile care se acorda pentru lipsa acestor dotari din auto propriu , deoarece parerile intre soferi sant impartite si fiecare o tine pe-a lui .
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:14, 9 Aprilie 2013
OUG195
Art.8. – Pentru a fi conduse pe drumurile publice, fiecare autovehicul şi tramvai trebuie sa fie dotat cu trusă medicală de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate.

Art.100. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
13. conducerea unui autovehicul care nu este dotat cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante şi stingător pentru incendii, omologate.

parerile sunt impartire in privinta omologarii si termenului de valabilitate la trusa medicala si stingator.

in majoritatea cazurilor politistii aplica sanctiunea prevazuta la art.100/1/13 facand referire la faptul ca trusa sau stingatorul nu sunt in termen de valabilitate, dar oug 195 face referire la omologare si nu la valabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda trusa medicala si stingator cu termen de valabilitate expirat dorely dorely Buna ziua ,am o problema cu un proces verbal si vreau cu stima sa va intreb daca ma puteti ajuta cumva.Este o amenda pentru ca am avut trusa medicala si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit cateva amenzi si as vrea sa stiu ce scrie ... goldieczr goldieczr Buna ziua, am primit cateva amenzi si as vrea sa stiu ce scrie in lege: 1. Articol prevedere 54/1 OUG 195/2002 Articol sanctionat 108/1/A16 2. Articol ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal radar mobil bbarlea bbarlea Buna ziua, In 1 mai 2009 am fost oprit de un echipaj de politie cu motivul ca ma deplasam cu 65 km/k in localitate. Aparatul radar era amplasat pe un Logan ... (vezi toată discuția)