avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog urgent ! - care este nota minima ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog urgent ! - care este nota minima ?

La evaluarea finala a managerului in cultura nota obtinuta a fost nota 9,00.

Cf. legii, managerul trebuie sa ia la evaluare o nota peste nota 9.

Cf. OUG nr.189/2008, actualizata in 2010, ( privind managementul institutiilor publice de cultura**), (actualizata pana la data de 1 ianuarie 2010*),
ART.44 (1) În cazul în care rezultatul evaluării finale prevăzute la art.37 alin.(2) este
situat peste nota 9, managerul are dreptul de a prezenta un nou proiect de management, în conformitate cu cerințele caietului de obiective întocmit de autoritate.

Dar ce se intampla daca un manager a obtinut la evaluare nota 9,00 ?

Cel mai recent răspuns: cristiannegru , utilizator 21:54, 11 Aprilie 2013
In speta, managerul nu mai are dreptul de a prezenta un nou proiect de management, în conformitate cu cerințele caietului de obiective întocmit de autoritate.
Si totusi, pentru alti manageri din alte judete comisiile de evaluare, in expunerile de motive ale acestora, au propus continuarea managementului si pentru managerii care au luat nota 9.

Exemple:
- Hotararea Consiliului Judetean Mures nr.94/26.07.2012 si Raportul - pentru managerul Redactiei revistei "Lato"
- H O T Ã R Â R E privind aprobarea rezultatului final al evaluării managementului aplicat în anul 2012 institutiilor publice de cultură aflate sub autoritatea Consiliului judetean Prahova
si Raportul - care include si pentru managerul GRIGORESCU DRAGOS , manager (director) al Centrului Judetean de Cultură Prahova - nota finală 9,00 si la recomandări – continuarea managementului
- HOTÃRÂREA Consiliului Judetean Mures NR. 126 din 25 octombrie 2012
privind aprobarea evaluării finale a managementului aplicat unor instituţii de cultură subordonate si EXPUNERE DE MOTIVE privind aprobarea evaluării finale a managementului aplicat unor instituţii de cultură subordonate - si pentru - d-nul Kovacs Andras, manager al Redacţiei revistei "Látó"- nota 9,00;Pentru încheierea unui nou Contract de management, evaluarea finală, care include analiza noului Proiect de management solicitat, presupune şi susţinerea Proiectului de management în cadrul unui nou interviu, programat după termenul prevăzut pentru depunerea noilor proiecte de management (10.12.2012).
Având în vedere cele de mai sus, se supune spre aprobare proiectul de hotărâre privind aprobarea evaluărilor finale ale managementului aplicat instituţiilor de cultură menţionate.
- HOTÃRÂREA Consiliului Judetean Mures NR. 55 din 28 martie 2013 privind aprobarea evaluării anuale a managementului aplicat unor instituţii de cultură subordonate si
EXPUNERE DE MOTIVE privind aprobarea evaluării anuale a managementului aplicat unor instituţii de cultură subordonate - si pentru d-nul Barabási Atilla, manager al Ansamblului artistic profesionist "Mureşul"- nota 9,00; Având în vedere cele de mai sus, se supune spre aprobare proiectul de hotărâre privind aprobarea evaluărilor anuale pentru managementului aplicat instituţiilor de cultură menţionate.

In presa:
- Note mari pentru managerii de cultură
Cultură | Alex Toth | Octombrie 26, 2012 at 13:31 | Vizualizări : 37
Consilierii judeţeni au aprobat, ieri, în cadrul unei şedinţe ordinare de lucru, rezultatul final al evaluării managementului aplicat instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Mureş. Astfel, au fost evaluaţi următorii manageri de instituţii: Monica Olivia Avram (Biblioteca Judeţeană Mureş, nota 9,71), Soós Zoltan (Muzeul Judeţean Mureş, nota 9,45), Kovacs Andras (Redacţia revistei „Látó”, nota 9,00) şi Virgil Augustin Podoabă (Redacţia revistei „Vatra”, nota 9,10). “Pentru încheierea unui nou contract de management, evaluarea finală, care include analiza noului proiect de management solicitat, presupune şi susţinerea proiectului de management în cadrul unui nou interviu, programat după termenul prevăzut pentru depunerea noilor proiecte de management, 10 decembrie 2012”, se arată în expunerea de motive.
Autor: Alex Toth


Deci, cum ramane ?

In speta noastra:
comisia de evaluare nu a emis nici o Hotarare si nu a intocmit nici un Raport - prin care sa faca vreo propunere de continuare sau de incetare a managementului pentru managerul care a luat nota 9.

cf. art.41 din OUG nr.189/2008, actualizata in 2010,(1) Comisia de evaluare elaborează
un raport motivat asupra rezultatului obţținut de manager în urma evaluării şi face recomandări pentru continuarea sau încetarea managementului, respectiv reînnoirea
ori rezilierea contractului de management încheiat cu respectivul manager.
(2) În cazul în care nota finală se situează sub 7, rezultatul evaluării este nesatisfăcător.
(3) Rezultatul evaluării, nota finală şi concluziile raportului întocmit de comisia de evaluare
sunt aduse la cunoştinţța managerului, în scris, în termen de 24 de ore de la încheierea
procedurii de evaluare.
Este problema acestora ce au decis .... daca unii au decis intr-un fel , asta nu inseamna ca toata lumea va trebui sa procedeze asa ... legea prevede clar ... peste nota 9.00 ... nu scrie pesta nota 9.00, inclusiv ...

Neemiterea acelui raport nu vad sa fie sanctionata de catre actul normativ invocat de dvs ... persoana respectiva avand posibilitatea contestari lui , potrivit art.42 si 43 din OUG nr.189/2008.

Va multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru promptitudine !
O seara placuta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Managerul este functionar public? Utzu Utzu managerul unei case de cultura a studentilor, incadrat prin contract de management este functionar public, in sensul legii 188? revocarea sa abuziva din ... (vezi toată discuția)
Majorare salarială manageri instituţii publice de cultură KopaczKatalin KopaczKatalin Sunt managerul unei instituţii de cultură subordonate Consiliului Judeţean. Consiliul Judeţean a luat hotărârea de a nu acorda majorările salariale de ... (vezi toată discuția)
Contributii si impozit la contractul de management Dorina Tarcea Dorina Tarcea Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu contributiile la fondul de sanatate , pensii si somaj retinute din remuneratia acordata pe baza contractului de ... (vezi toată discuția)