avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... radiere ipoteca
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

radiere ipoteca

buna ziua..m-am incurcat in tainele procedurilor....adica : eu cu bunica am girat-o pe mama mea pt un credit detinand dupa cum scrie in contractul nostru cote de 1/2 iar mama a decedat si asigurarea a platit creditul...eu trebuie sa fac succesiune dupa mama dar nu are nimic pe numele ei...mama mai are un copil din prima casatorie si am fost la banca si banca a spus sa facem o adresa la notariat catre banca pt cont si sa dezbatem succesiunea pt cont si dupa imi dau hartia pt radiere ipoteca...daaar sora mea este plecata din tara si nu mai da nimeni de ea eu ce pot face noi vb cu ea dupa 15 ani la nefericitul eveniment de acum un an jumate....bunica mea din partea mamei am inteles ca nu are nici un drept la o eventuala succesiune dar eu in final cum pot radia ipoteca fara bunica daca conform legii nu poate merge la succesiunea dupa mama mea adica pot radia ipoteca pe tot bunul ipotecat doar eu in calitate de coproprietar ....va rog luminati ma un pic ca nu mai inteleg nimic... a trecut un an jumatare de cand a murit mama mea iar tatal meu adica sotul iese din cadrul mostenitorilor deoarece a murit acum doi ani , aceasta intarziere din partea mea cu banca ipoteca si succesiunea ma afecteaza in vreun fel ? se poate vinde o parte din casa fara ridicarea ipotecii ..adica bunica vrea sa imi vanda jumatate ei cu uzufruct viager ..se poate aceasta vanzare intre coproprietari fara sa radiez ipoteca ramanand sa o radiez cand apare sora sa dezbatem succesiunea ? :O multumesc !
Cel mai recent răspuns: gabryelaalex , utilizator 23:31, 11 Aprilie 2013
pai am facut cererea si banca nu poate sa ia cererea si imi dea informatii in legetura cu acel cont implicit creditul si mai ales eliberarea de vreun document il legetura cu acel credit adica hartiuta pt radiere ipoteca...unde sa ma duc si cui sa ma adresez ca nu stiu ce sa mai fac...
Faceti o cerere, cereti numar de inregistrare si daca in 30 de zile nu va raspund, actiune in instanta. simplu. Va poarta pe drumuri.
Ciprian_Maftei a scris:

Pentru 25 de lei nu merita sa dezbateti succesiunea, sa fim seriosi.
Cereti adresa de radiere in calitate de garant ipotecar.
daca erati garant pentru alta persoana care nu avea mostenitori? Ce raspuns va dadea atunci banca?
Succes!!!

in calitate de garant ipotecar am fost si cu bunica dupa mine si au zis ca sunt informatii confidentiale si sa vina mostenitorii sa ceara ei adresa pt radiere dupa ce fac succesiunea contului.....dar o fac si pe asta darrrr nu am de unde sa o iau pe surioara....
cererea cu care am fost ne au pus o in brate...nr nu vor sa ii dea ca nu suntem clienti tiriac si nu avem nici o treaba cu acel cont...ipoteca sa pus cu notar nu cu banca...banca doar a dat banii...asa a zis ofiterul de credit cu care am vb. sa trimit o adresa prin notariat ???
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
gabryelaalex, utilizator
Isi bat joc de dumneavoastra, sincer
trebuie ambii proprietari sa mearga la banca sau ma pot duce doar eu pt ca bunica este bolnava si mai mult rau ii fac tarand o dupa mine ca ultima data am stat 3 ore la banca ca sa lamurim problema...si dupa la radiere tot amandoua...

Alte discuții în legătură

Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Credit cu garantie imobiliara - girant mlehelsz mlehelsz Buna ziua, Tatal meu a decedat si era girantul cuiva, care si-a facut un credit mare cu garantie imobiliara. O parte din garantie face parte din ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii unei persoane decedate care era coplatitor la un credit djpedros djpedros Buna ziua, Mama mea a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea succesiunii. Ea era si coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)