avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Factura prestari servicii
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Factura prestari servicii

Buna ziua!
Am o neclaritate,daca ma puteti ajuta,va rog.
Prestez servicii pe teritoriul tarii catre o firma externa .Practic facturez serviciile cu tva .Facturile le-am declarat in decontul de tva dar si in D390.Este corect?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalina_oprea , utilizator 17:38, 16 Mai 2013
@MarianVasile :

Chiar m-am uitat la aliniatele urmatoare si nu am gasit vreo exceptie in acest caz.
Daca puteti sa detaliati cu nr aliniatului..
Multumesc.
@ROBERTBLUE81

Am presupus ca din moment ce factureaza cu TVA, serviciile se presteaza pe teritoriul Romaniei si deci se incadreaza undeva in exceptiile de la art.133, alineatul 4. Am sa va inserez din motive de spatiu numai prima litera a acestui articol:
(4) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) şi (3), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi:
a) locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestările de servicii efectuate în legătură cu bunurile imobile, inclusiv serviciile prestate de experţi şi agenţi imobiliari, de cazare în sectorul hotelier sau în sectoare cu funcţie similară, precum tabere de vacanţă sau locuri amenajate pentru camping, de acordare de drepturi de utilizare a bunurilor imobile, pentru servicii de pregătire şi coordonare a lucrărilor de construcţii, precum serviciile prestate de arhitecţi şi de societăţile care asigură supravegherea pe şantier;

In aceste cazuri factura se intocmeste cu TVA.

Numai bine
Da, asa este dar d-na nu aprecizat ce anume face..
Asa ca, din formularea dansei poate fi si cu tva si scutit...
Poate revine cu o intrebare detaliata sa vedem in ce se incadreaza.
Este vorba de serv.de publicitate,execeptia cf art.133(5)e)4.
Pai atunci e clar scutit de tva

"locul unde beneficiarul este stabilit sau îşi are domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită, dacă respectivul beneficiar este o persoană neimpozabilă care este stabilită sau îşi are domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită în afara Comunităţii, în cazul următoarelor servicii:"

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 ga-ga ga-ga buna! ce ma sfatuiti sa fac? am o firma care presteza servicii de ipsoserie in franta-in decembrie s-a facut prima factura pt benef din Franta - locul ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar alexbejan alexbejan Am prestat un serviciu intracomunitar, eu am cod valid de TVA intracomunitar(in Romania sunt neplatitor) dar beneficiarul (din UK) inca nu are cod valid TVA ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar bobotan bobotan Lucrez pt o firma din Romania, care are incheiat un contract de prestari de servicii cu o firma intracomunitara inregistrata in scop de TVA cu un cod fiscal ... (vezi toată discuția)