Buna ziua.
As dori sa aflu cat este de legal faptul ca Asociatia de Proprietari a blocului in care locuiesc a decis sa treaca cainii la cheltuieli, exact asa cum ar trece un om, cu aceleasi taxe. Prin urmare, daca detii un caine, se va trece o persoana in plus, daca detii 2 caini, se vor trece 2 persoane in plus la intretinere. Mi se pare ca este un gest si o hotarare exagerata, dar totusi as dori sa stiu daca e legal sau nu, daca se poate combate cu argumente valide si legale.
Va multumesc !
Adriantot
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca in asociatia dumneavoastra ati hotarat sa nu se impuna o taxa pentru caini este in regula. Este hotararea dumneavoastra, asa cum spuneti, a proprietarilor, chiar si a celor fara caini. Nimeni din afara nu va poate impune altceva si nici dintre membrii asociatiei daca cei ce ar vrea impunerea acestei taxe sunt in minoritate.
Este normal sa aplicati hotararea adunarii generale.
Taxa pentru ciinii in asociatia de propretari! Nu pot sa cred. Nu este de crezut nici ce argumente se folosesc pro taxa- taxa oricum sub semnul intrebarii ca legalitate:
- materiale de curatenie (apa, detergent, mop)-> ( 4 labute á 2cm adunate nu egaleaza nici un pantof de copil de 2 ani); Totusi, atit de mic ( sa nu folosesc alt termen) sa gindeasca cineva in acest format cind in unele asociatii se fac scamatorii de mii de lei pe an (fondul de rulment face picioare, administratorul angajeaza firmele private care le are pentru lucrari la asoc. unde este angajat, sau lucrari care exista numai pe hirtie, repartitoare bagate pe gitul proprietarilor unde sotul/sotia administratorului lucreaza la firma cu citit repartitoare, calcule creative, etc. in timp ce presedintele se "uita nevinovat" in cealalta parte.
- curentul electric-> (traieste ciinele in incubator pe scara?);
- munca femeie servici-> este platita sa isi faca munca- adica sa faca curatenie.
- par de ciine pe casa scarii/ lift -> incepe sa jumuleasca stapinul ciinele pe casa scarii? sau napirleste ciinele ad-hoc in 3 minute cit urca-coboara scara?
- fecale de animale- nu, nu. Nu cred ca exista stapini de animale care sa se preteze la mizeria aceasta.
Asociatia care o cunoscut bine, nu calculeaza nimic pe numar persoane (in afara de gaz la cei fara contoar si perderi de apa cind exista, daca nu sint trecute ca consum la cei mici si care nu au probleme sa accepte) astfel, cei care nu locuiesc platesc femeia de servici la fel ca cei care sint trecuti 4 persoane intr-un apartament ( membru comitet executiv), curentul scarii care este o suma neglijabila, gunoiul se plateste la primarie...ce a ramas sa se justifice munca grea de administratie si salariul?
Daca adaug si penalizarile celor care intirzie sa plateasca care o parte din sumele retinute sint folosite in scopuri de reparatii comune si din nou sint pusi sa plateasca acele reparatii excat persoanele cu penalitati. Acum ciini taxati. Incredibil.
Taxa de caine
Dana Marin
A intrat un virus cu cainii pusi la plata la intretinere, mai nou. Vor sa puna vecinii mei in regulamentul de ordine interioara a asociatiei ca sa platim taxa ... (vezi toată discuția)